Nyheter

Missnöjd med snöröjningen

Missnöjd med snöröjningen

Nyheter Sven-Olof ”Isac” Isacsson är en av flera som reagerat på bristen på snörpning eller undermålig sådan.

Sven-Olof ”Isac” Isacsson

”Isac” brukar inte skräda orden och han gör det inte ens i dag på sin 80-årsdag:
– Vad är det för kommun vi har? Vad får vi för våra skattepengar?

Han bor på Södra Park i Vaggeryd där snöplogen gått fram en gång:
– Man tog kanske ett par cm men inte ned till gatan. Nu kommer inte ens bilar upp för backarna här. Det är stor skandal. Vad skulle hända om det behövs en ambulans och den inte kan ta sig fram?

Han undrar samtidigt om man hyrt in andra snöröjare i år för det har blivit en avsevärd försämring.

Dela


31 reaktioner på Missnöjd med snöröjningen

Åjo, visst finns det backar att fastna i ! På vår södra parkgata, så kom inte alla bilister fram till sina hus, med följd att bilarna parkerades längs med trädgårdarna halvvägs upp i backen. På natten kom sen snöplogen och lämnade långa vallar utanför bilarna, som i princip inte gick att få bort med handkraft nästa dag, och som nu ligger som strängar mitt i gatan. Plogen brydde sig inte om att rensa framför cykelvägarna, som blockerades av meterhöga vallar, som gående och cyklister fick klättra över…….
Och sist, men inte minst, så är jag ändå tacksam för att plogning en skedde nattetid, med tanke på den hastighet plogföraren hade. Lekande barn, långsamma gående kunde blivit ihjälkörd att om de inte hunnit undan. Gah !

Efter alla dessa kommentarer o synpunkter har vi inte hört ngt från berörda inom kommunen,,,
vad är det som egentligen gäller?
En upphandling av snöröjningen är ju offentlig, kan ingen ta reda på detta nu!
Ex. Skillingaryd.nu, så alla får veta vad entreprenanörena har för direktiv.

Det är katastrof. Jag får skotta mig fram på min skaskafttomt. Ambulans eller andra räddnings fordon är inte alls möjligt att få fram till mitt hus. Och jag bor i tättbebyggt område.

Ja håller Med i många kommentarer om gatorna o
I Vaggeryd kommun. Dom ser för illa ut rent ut sagt runt Furugården kommer man ej ut med en rullstol varken på trottoar eller gata. Men vad säger du Gert Jonsson eller Kenth Williamsson om detta ett svar vore väl inte fel till oss kommuninvånare eller? Ni brukar svara på det mesta när det gäller köp av fastigheter mm men gatorna är visst inte så viktigt. Även ni blir gamla en dag. Då får ni se om ni kan ta er fram på trottoarer och vägar

Jag har ett tvärtom problem här…
2 gånger i rad har jag nu skottat trottoaren och min infart till huset, och bägge gångerna har jag knappt hunnit innanför dörren innan det på nytt har plogats upp en ny snöbarriär framför infart och postlåda, så till brevbäraren säger jag att jag försökte att hålla lådan åtkomlig i alla fall, men nu skiter jag i det tills det smälter bort 🙁

Rena rama katastrofen, sen kör de förbi utan att ha skopan nere, sen gäller visst att man bara kör på kvällen då får man väl bättre betalt, man skiter i folk som ska till jobbet, alla har inte bil

Snöröjningen är så usel att bilarna fastnar i snön och får ha hjälp att komma loss när de skall lämna barnen på förskolan. Det går ej att sitta inanför ett fönster och säga vi kör ej ut förrän det slutat snöa, människor måste kunna ta sig fram vilket ej går i denna snösörja. Samma visa var det i förra året så man fick ringa och säga ifrån så snösörjan plogades bort innan den frös fast.
Sänk ned plogen ordentligt så det blir rent på gatorna skären tål att slita på och låt ej snålheten bedra visheten.
Hälsningar från en som har erfarenhet av snöröjning!

Håller med att snöröjningen har totalt fallerat i Skillingaryd och då framför allt i bostadsområdena. Rimligen bör det finnas någon typ av krishanteringsplan vid mycket nederbörd.

Jag får väl skicka ett medborgarförslag till kommunstyrelsen så att tekniska kontoret som är ansvariga för åtgärderna (snöröjning) säkerställer att det går att ta sig till arbetet. Med det en upprättad krisplan vi mycket nederbörd.

Vägen mellan Skillingaryd och väg 30 var också intressant denna morgon med flera träd på vägbanan samt en lastbil som kört fast.

Det finns en del att arbeta med på tekniska kontoret kommande dygn.
Nu när det är vinter så finns det förstås en viss risk att det kommer mer snö! Kör försiktigt!

Problemet är ju att Tekniska Kontoret inte arbetar. Det var inga extraordinära snömängder som kom igår. Men när ingen trycker på knappen att det ska snöröjas så har vi den här situationen.

Kan inte begripa hur kommunen kan sköta snöröjningen så dåligt! Kommer knappt fram på vissa gator när jag åker på larm! Nu har det inte försenat någon insats än tack och lov, men om det gör det så hoppas jag att kommunen tar ansvar över det!
Vi har bråttom fram i alla lägen och våran säkerhet äventyras i brandbilen då vägarna inte är skottade på ett bra sett!
Detta måste skötas bättre!

/ Arg Brandman

Sen är det precis som om det där längst fram är någon form av kylarprydnad som stannar i uppfällt läge, visst det är kanske inte deras område men jag kan tycka att man kan hjälpas åt. Sen borde det kanske vara någon form av studiebesök uppåt landet för att se och lära. Och jag vet vad jag pratar om eftersom jag levt större delen av mitt liv i Norrland. Och jag tycker rent sagt att det är bedrövligt här. Sen finns det plogar som man kan vinkla så uppfarterna inte får dom snöklumparna som sen fryser till is när det blir kallare, lite svårt att få bort dessa. Såg en stackare med permobil som fastnat på trottoaren som borde vara prioriterad. Sen vid Götafors skola ska vi inte prata om ens. KAOS!!!!! efter den briljanta iden av kommunen att göra en bredare trottoar. Smart drg… nog har trafiken blivit lugnare – den går inte alls när det snöat.

Sven-Olof Isacsson har rätt men det ska inte ha någon betydelse om det är nya snöröjare. Det är kommunen som sätter ribban i anbudsunderlaget och ska då se till att det följs.

Kommunen har varit duktiga på att betala ut dyra fallskärmar så det är väl dags igen för här finns ju ansvariga som inte sköter sitt jobb. På parkeringen bakom Skillingehus syns det att går att utföra perfekt snöröjning och även snabbt efter snöfallet.

Håller med om att snöröjningen är katastrof dålig! De tog verkligen bara några Cm så den DM som var kvar är hopplös å köra i. Det var samma visa förra året! De gångerna de kom mycket snö dvs 10 Cm och mer så var det inte alltid de kom och skottade medan andra gånger då det knappt täckte vägen typ 2 Cm så skottade de. Bättre de sparar in då det kommer så lite och verkligen skottar då det behövs!

Anledningen att de bara tar ett par cm är att de väntar så länge så att det blir åtkört och packat och då är det bara väghyvel som klarar uppgiften.

Här på Grindstensvägen på södra park kommer vi inte upp för backen utan vi måste ta cykelvägen och köra runt. Får hoppas de kommer ikväll/natt och plogar.

Håller fullständigt med, vi bor på öster i Skillingaryd här är gatorna som plöjd åkermark.
Gör de inget åt det i det närmaste så blir det ju katastrof, SMHI utlovar ju minusgrader på lördag!
Nu måste ju vederbörande på kommunen vakna, för tydligen sover denne.

Bor också på Södra Park, säkert tre decimetre snå I vår uppförsbacke också, inte en snöröjare på tre dygn.

Knappt vi tar oss upp med bilarna, cykla kan man glömma!

Katastrofalt!

Läste just det här på kommunens hemsida:

Information om vinterväghållning
”Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att skapa en säker trafikmiljö när det blir snö och is på vägarna. Vi har en god beredskap för snöröjning och försöker underlätta för dig att ta dig fram både på vägar och gång- och cykelbanor.”

Dravel!

Bedrövligt dåligt i Skillingaryd oxå!
På Brunnsgatan tar man sej bara fram med
4-hjulsdrift!
Nu måste något hända här i kommunen,
Hur svårt kan de va o hålla ned schaktbladet!

Om det är ngn som undrar varför morgontidningen eller posten var sen eller inte alls kom fram så titta på eran egen postlåda hur det är skottat vid den,,,,
det räcker inte med en liten ”stig”, bil eller cykel ska kunna köra fram till lådan

Så vida pass urusel snöröjning,hur många gator som helst som inte är snöröjda,vet inte vad som hänt,för så dåligt har det inte varit innan.och trottoarena går ju inte att ta sig fram på,tänk på dom som har rullator eller än värre rullstol,dom är ju tvingade att gå på körbanan vilket i sin tur medför risker,som att bli påkörd.nej nu så måste kommunen skärpa er vad de gäller snöröjning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *