Nyheter

Misstänkt båtmotortjuv stoppad efter biljakt

Nyheter En man i 45-årsåldern är misstänkt för stöld alternativt häleri efter en biljakt genom centrala Skillingaryd i natt.

En man i 45-årsåldern är misstänkt för stöld alternativt häleri efter en biljakt genom Skillingaryd i natt. Genrebild: David Alin

Klockan 00.42 stoppade en polispatrull en bil på Södra vägen i Skillingaryd. Polisen hann se att det låg båtmotorer i bilen, när bilföraren plötsligt kör iväg. Polispatrullen följer efter den aktuella bilen i riktning mot Skillingaryds centrum. Knappt tio mnuter senare lyckades polispatrullen återigen stoppa bilisten, den här gången mer offensivt och handfast. Han greps och belades med handfängsel. Det visade sig vara en man i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör.

Då den gripne mannen klagade på smärta i nacken fördes han via sjukhuset för kontroll till polisstationen. Han är nu misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen med innehåll har tagits i beslag och polisen ska nu försöka utreda var båtmotorerna kan komma ifrån och om de är stulna. Polisen uppmanar båtägare i närområdet omkring Skillingaryd att kontrollera sina båtar och båtmotorer och i förekommande fall omedlebart göra polisanmälan om man har utsatts för brott.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *