Nyheter

Misstänkt erkänner brott i samband med Toves död – omhäktas

Nyheter Den ena kvinnan som misstänks för mordet på Tove i Vetlanda i november ändrar sin inställning och erkänner misshandel och gravfridsbrott. Det framkom på häktningsförhandlingen i Eksjö tingsrätt på tisdagen, rapporterar SVT Jönköping.

Genrebild: David Alin

Kvinnan som är 20 år gammal har tidigare nekat till brott, men ändrar nu sin inställning, men fortsätter att neka till mord. Hon säger i Eksjö tingsrätt att hon erkänner misshandel, men att hon inte har haft uppsåt att döda någon. Den 18-åriga kvinnan som också är misstänkt för Toves död fortsätter att neka till brott.

– Hon har inte ändrat sin inställning, säger advokat Mikael Svegfors till SVT Jönköping.

Omhäktades

Åklagare Adam Rullman tror att Tove dödades i den lägenhet som hon befann sig med de misstänkta. Därför begärdes de båda kvinnorna omhäktade misstänkta för mord och gravfridsbrott, och inte längre människorov som tidigare. Under dagen beslutade tingsrätten att båda kvinnorna ska stanna kvar i häktet misstänkta för mord och gravfridsbrott.

Mobiltelefon på platsen

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober och hittades död i skogen efter två veckor. Till P4 Jönköping berättar åklagare Adam Rullman att minst en av de misstänktas mobiltelefoner har kunnat spåras till platsen där Tove hittades.

Källa: SVT Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *