Nyheter

Misstänkt grovt vapenbrott: Var hobbyvapen

Nyheter Uppgifter inkom till polisen under helgen angående misstänkt grovt vapenbrott i Skillingaryd. 

Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson berättar: 

– Anmälan kom in till oss under helgen. Vi fick uppgifter om att en eller flera personer skulle haft ett skarpladdat vapen i en bostad i Skillingaryd. Vid husrannsakan hittade vi inget vapen, men däremot en så kallad soft air gun. Det finns ingen brottsmisstankar, säger Dennis Johansson Strömberg. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Misstänkt grovt vapenbrott: Var hobbyvapen

Nästan skrattretande att utbildad svensk polis skickar för teknisk undersökning där de även ska har provskjutit. Om detta är en standardprocedur vid den här typen av fall kan jag inte hjälpa att undra hur mycket tid och skattepengar vi hade sparat in om poliser på plats själva kunde identifiera och dokumentera låtsasvapen.

Kunskapen och erfarenheten är skrämmande låg hos stora delar av befolkningen, och det är väl detta i kombination med en framprovocerad allmän vapenskepsis i samhället som leder till anmälningar av den här typen. Vi ser ett liknande fenomen när det gäller vargar. En okunnig anmälare ringde polisen om att det hängde en skjuten varg i ett träd – när det bara var en dovhjort som man inte hunnit få in i slakteriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *