Nyheter

Möbelriksdagen fick bidrag från Alfastiftelsen

Nyheter Anna Rosenqvist tog emot checken hos Swedbank i Vaggeryd.

– Möbelriksdagen startade 2007 av möbelsamlaren Johan Sjöberg. Han är en eldsjäl som har ett stort hjärta för möbelbranschen, berättar Anna Rosenqvist. Hon är vd för Interior Cluster Sweden som är ett möbel- och inredningskluster av företag i möbelbranschen med tyngdpunkt i Småland.

– Möbelriksdagen flyttar mellan de kommuner som är basfinansiärer i verksamheten, vilka är Tranås, Tibro, Vaggeryd, Värnamo och Växjö.  I mars 2022 kommer möbelriksdagen till Vaggeryds kommun och platsen blir Hooks Herrgård, fortsätter Anna.

– Vaggeryds kommun är med och finansierar så att eventet blir av och bidraget från Alfastiftelsen bidrar till att vi vågar dra i gång detta. Olika möbelföretag kommer att ställa ut och vi försöker koppla så många företag från kommunen och närområdet som möjligt.

Sparbanksstiftelsen Alfa, som är stora ägare i Swedbank, delar ut pengar till olika aktiviteter och verksamheter för att främja bland annat näringsliv, utbildning och kultur. Det är pengar som man kan ansöka om. Det kan handla om ideella föreningar, idrottsföreningar, kulturevenemang och integrationsarbeten. Möbelriksdagen fick bidraget för att det är en näringslivsfrämjande aktivitet.

– Mitt uppdrag är att synliggöra 95 möbel- och inredningsföretag och i år ska vi göra det! Även om pandemin skulle sätta käppar i hjulet och vi inte kan ta emot en enda besökare så gör vi det i alla fall, då kör vi digitalt. Det gör vi i vilket fall som helst oavsett pandemin, avslutar Anna Rosenqvist.

Ulf Gustavsson och Joakim Sundell lämnar checken till Anna Rosenqvist och möbelriksdagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *