Nyheter

Mobil Infopoint i kommunen

Nyheter Förr i tiden var det turistbyråer man besökte för att få reda på information om stället och platsen man skulle besöka. I dag har vi i stället turistinformation som kallas för Infopoint.

– Man kan jobba på tre olika sätt som Infopoint. Antingen mobil, fast eller tillfällig. Fasta Infopoints är ställen som turister redan besöker, som till exempel Hooks Herrgård, Tallnäs, Art Gate Glass och Jul-Ljus. I fasta Infopoints är det den ordinarie personalen som får utbildas och har broschyrställ och information. I kommunen finns elva fasta Infopoints plus vi, som är mobila under sommaren, berättar Elin Randåker.

– Vi kommer att åka runt till olika ställen där turisterna är, till exempel i dag när vi är vid Hjortsjöbadet i Vaggeryd. Vi kommer att besöka alla kommunens badplatser under sommaren. Vi kommer också att vara på kommunens torg, göra företagsbesök och besöka olika besöks- och turistmål, fortsätter hon.

– Instagramkontot @mittvaggeryd är vår huvudkanal där vi kommunicerar med turisterna och publicerar alla platser som vi har besökt, berättar Elin. 

Elin är ansvarig för den mobila Infopointen i stort och tillsammans jobbar hon med fyra feriepraktikanter som kommer att sprida information om kommunen i sommar. Emma Sandin och Aikalin Salmo jobbar nu i början och om två veckor börjar Marian Mohamed och Ahmad Kallab.

Vad gör ni när ni inte är Infopointvärdar?

– Jag har precis tagit examen från media och kommunikation i Jönköping och jobbar här under sommaren. Sedan är tanken att jag ska börja jobba som kommunikatör någonstans i Sverige, berättar Elin.

– Jag har slutat första året på idrottsgymnasiet i Karlstad där jag läser sam-beteende med inriktning friidrott, berättar Emma.

– Jag går också samhällsprogrammet, beteende, fast på Per Brahe i Jönköping och har just avslutat första året, säger Alkalin.

Behöver man extra språkkunskaper i det här jobbet?

– Engelska klarar man sig bra med, men visst, kan man fler språk så är det ju givetvis en fördel, säger Elin.

Kommer det mycket turister till Vaggeryds kommun?

– Det är många tyskar, danskar och holländare som besöker kommunen. De gillar  naturen och tycker om att cykla och vandra. Många kommer hit för att de känner till platsen Småland för här finns bland annat High Chaparral och Astrid Lindgrens värld som är stora dragpunkter, berättar värdarna.

Elin berättar att även att man inte får glömma bort att invånarna i kommunen även kan turista på hemmaplan.

Vad är det roligaste med det här jobbet?

– Man får besöka jättemånga olika ställen, vi besöker kyrkor, vandringsleder, naturreservat och hittar på roliga saker varje dag, berättar Aikalin.

– Man hittar också ställen i kommunen som man inte visste fanns, avslutar Emma.

Elin Randåker, Aikalin Salmo och Emma Sandin vid Hjortsjöbadet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Mobil Infopoint i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *