Nyheter

Morgonen med Grytås jaktlag

Nyheter Grytås jaktlag samlades under fredagsmorgonen för säsongens första älgjakt där tilldelningen är ett stort djur. I väntan på dimman skulle lätta intogs morgonkaffet med jaktkompisarna 

På väg till jaktlaget  [1/8]

Nicklas Erlandsson går igenom säkerhetsinstruktionerna  [2/8]

Äggmackor och kaffe på morgon. Till lunch blir det ärtsoppa...  [3/8]

...och dricka. Det är tradition i Grytås jaktlag  [4/8]

Fika och genomgång  [5/8]

Mikael Schelin och Bernt Gustavsson kikar igenom kartor och säkerhetsinstruktioner  [6/8]

Morgon med Grytås jaktlag  [7/8]

Nicklas Erlandsson, känd Värnamobo, är jaktledare. Idag på förmiddagen inriktar sig jaktlaget på en stor tjur  [8/8]

Lars Hjelmhammar har varit med i jaktlaget i många, många år och ser till att kommunikationsradiorna fungerar för de strax över 10 skyttar och drevkarlar som mött upp i Grytås jaktlag, söder om Skillingaryd, under fredagsmorgonen.

– Bara dimman lättar så blir det bra. Allt under tio grader är bra jaktväder, kommenterar Hjelmhammar, tidigare Värnamobo.

Mikael Schelin, Skillingaryd, berättar att älgjakten börjar idag och att de har ett stort djur inom sina jaktmarken. 

– Det går en ko och en kalv nere vid jaktkojan men idag hoppas vi på att hitta ett större djur, menar Mikael som nämnde tidigare i veckan att anledningen till att laget inte börjar andra måndagen i oktober kan vara att det är lättare att ta ledigt från jobbet i anslutning till en helg. 

I ladugården har jaktkompisarna från Klevshult, Skillingaryd, Vaggeryd, Steninge, Stockholm, Linneryd, Värnamo samlats för att inta morgonkaffet, mackan och förbereda för dagen. Jaktledaren Nicklas Erlandsson hälsar alla välkomna och delade ut kartor och säkerhetsinstruktioner.

– Vi passar på räv/rådjur och skjuter älg och vildsvin. Vi väntar en stund så att dimman lättar något. Kommunikationsradion fungerar för alla? Vi laddar bössan på plats, ta kontakt med dina passgrannar, säkra skjutriktning där ni har kulfång. Vi kommer jaga utmed väg idag och alla vet våra säkerhetsrutiner gällande det och vi lämnar älg om vi behöver. Vi jagar nu på förmiddagen en stor tjur och släpper pinnatjur eller kviga. Vi har möjlighet att välja vilken sort vi vill, så spara ensamma djur, de finns kvar hos oss i eftermiddag också. Är det någon som sett något och vad har skjutits i grannområdet, undrar Nicklas Erlandsson.

— Inte mer än det som har skrivits på Skillingaryd.nu, men så väldigt många stora djur har inte fällts, så de står på vår mark, avrundar Mikael Schelin innan säsongens första älgjakt drar igång i Grytås jaktlag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *