Nyheter

Mörk cykelväg till skolan oroar

Nyheter Den nya cykelvägen till Götafors skola är inte tillräckligt upplyst. Det menar tipsare till tidningen. Nu vill man att kommunen åtgärdar det. – Inte som vi ser det just nu, säger gatu- och parkchef Hans Göransson.

Foto: Läsarbild

Det handlar om cykelvägen mellan Boerydsgatan och Götafors skola som man tycker är dåligt upplyst. I anslutning till denna finns det även en plats där många bilar rör sig morgon och eftermiddag för att hämta eller lämna skolbarn.
– Det är en tillfällig grej och vi har inga tankar på att göra något nu då föräldrarna när skolan är färdigbyggd ska lämna barnen på andra sidan, säger Hans Göransson.

De som kontaktat tidningen menar att själva cykelvägen i sig som behöver belysas mer då det nu är becksvart ute på morgonen och barn kommer cyklandes där själva.

Kommer ni belysa cykelvägen mer?
– Det finns ljuspunkter längre bort, så som det är nu behöver vi inte göra något.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Mörk cykelväg till skolan oroar

Men herregud så mörkt är det inte där det lyser ju av stora lampor som är uppsatta på skolans vägg. Den lilla biten är väl ingen katastrof. Föräldrar har ju ansvar att följa sina barn till skolan.

Christina, åk dit tidigt på morgonen så får du se hur mycket de lamporna hjälper cirka 150-200 meter bort. Men visst, vi kan väl vänta tills något barn cyklar omkull på grund av att det ligger något/någon är i vägen någon morgon som de inte ser då det inte är ordentligt upplyst, som en cykelväg ska vara!

Då skulle 19 av 20 föräldrar behöva utrusta sina barn med riktigt cykellyse och reflexer för det saknas på otroligt många. Lär dem även cykelvett för det verkar man också ha missat.Var glada att man får en ny fin skola att vistas i och sluta gnäll.

Christina, jag kan absolut hålla med dig om att cykellyse och reflexväst behövs! Men att säga att vi ska sluta gnälla när en ny fin skola byggts känns fjantigt av dig. Det går att ha två tankar i skallen samtidigt, vara glad för nya skolan och tänka på barnens säkerhet. Men det kanske inte du kan?

Vad då tillfällig väg?
Meningen kan väl inte vara att man ska åka med cyklar och bilar hela vägen runt samhället för att komma till skolan?
Nä barnen kommer att komma via boerydsgatan.slut

Jag tror att barn som cyklar till skolan även kommer att fortsätta använda denna väg när allt är färdigbyggt. Så jag tror Hans Göransson du får tänka om där. Vi föräldrar som har barn som går i skolan där tänker på våra barns säkerhet. Enligt ditt svar och åsikt så prioriterar du inte säkerhet. Tänk om och tänk rätt istället.

Han lägger hellre pengar ”ogräsbekämpning” som gör de ”dött” i en vecka innan det blir grönt igen. Snacka om att kasta pengar i sjön istället för att lägga det på något som gör skillnad för säkerheten. Men som någon redan nämnt, måste bli en krock eller liknande innan det görs något åt saken.

Katastrof överlag hur de tänkt kring säker väg till och från skolan för elever.
Som boende på Bondstorpsvägen nära korsningen till Boerydsgatan ser jag detta dagligen. Hur barn och föräldrar ska ta sig över Bondstorpsvägen in på Boerydsgatan när det är mycket trafik. Delvis dålig/skymd sikt i den korsningen. Många i bil som har bråttom och inte håller hastigheten när de ska stressa iväg till jobb och skola. Vi är flera som bor här som reagerat och är så oroliga att en olycka kommer ske.
Säkrare övergång till Boerydsgatan samt cykelväg genom skogen bakom husen vore på sin plats. Innan det händer något.

Otroligt. Enkelt beslut för någon som förmodligen inte har barn i den åldern. Fruktansvärt känslokallt!

Kul attityd från tjänstemannen… eller inte.
Är väl tyvärr som vanligt. Något allvarligt måste hända innan man åtgärdar bristerna. Blir det den undermåligt belysta cykelvägen eller kanske att bilarna får köra i 70 på andra sidan skolan som får poletten att ramla ner.

Vilket tråkigt och oförstående svar av Hans, dessutom helt felaktigt.
Ingen som går eller cyklar och lämnar sina barn kommer att ta omvägen runt hela bostadsområdet.
Tar man omvägen runt hela området så får man dessutom gå eller cykla på en ren bilväg utan gång- eller cykelbana sista biten.
Är genomfarten bara tillfällig?
Varför lasde man då ner dyra pengar på att asfaltera den?
Vi pratar om ett fåtal stolpar för att minska risken för en olycka.
Skärpning.

Belysningen är under all kritik.
Barnen har innan kunnat cykla i skogen bakom Boerydsgatan för att slippa slåss med alla bilar som hämtar och lämnar barnen i skolan.
Nu har kommunen kört ut jättestora stenar för att hindra detta.
Dåligt

Boende i området säger att det förekommer biltrafik genom skogen , ut på fabriksområdet (KSL) och vidare till skolan för att lämna av sina barn?
Stämmer detta verkligen?

Han måste spara pengar så att han kan klara gatusopningen före midsommar nästa år. Då får barnens säkerhet stå åt sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *