Nyheter

Motion angående fullstor konstgräsplan på Movalla IP

Nyheter Socialdemokraterna vill se en fullstor konstgräsplan på Movalla. Nu har man lämnat in en motion i ärendet.

Vaggeryds kommun ligger efter många kommuner i Sverige när det gäller utbyggnad av konstgräsplaner då vi endast har en konstgräsplan i kommunen. Denna drivs dessutom av våra fotbollsföreningar. För att fler ska kunna träna på konstgräs så vill vi att det tillskapas en fullstor konstgräsplan i Skillingaryd.

Det skulle innebära att vi har två fullstora fotbollsplaner i kommunen. Vilket skulle underlätta då vi har många lag både i Vaggeryd och i Skillingaryd och vi ser också att behovet av träningstider är stort.

Vi vet att det är viktigt, inte minst för våra barn och ungdomar ,att kunna utöva sina intressen men det är även viktigt att kunna träffa kompisar och utvecklas tillsammans med andra. Det är dessutom bra för hälsan med träning och det gör också att ungdomarna kan få tillgång till en bra fritidssysselsättning.

En plan i Skillingaryd skulle även innebära färre resor, vilket är bra för såväl tillgänglighet som miljön.

För att skapa mer utrymme för fotbollsträning och matcher så yrkar vi att det tillskapas en fullstor konstgräsplan på Movalla.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun genom

Kenth Williamsson (S), oppositionsråd 
Tommy Ottosson (S), ledamot kultur- och fritidsnämnden

Taggar

Dela


11 reaktioner på Motion angående fullstor konstgräsplan på Movalla IP

När det kom på ny asfalt i Vaggeryd i veckan, då hajade Gert. Tydligen en egen sedelpress, för till ny asfalt till Storgatan i Skillingaryd fanns inga pengar.

Då är det väl läge att fundera på att inflyttningen i kommunen skall avstanna, så att vi kan bygga ikapp med idrottsanläggningar, simhall och idrottsanläggningar. Det går inte att bara bygga hus, lägenheter, skolor och äldreboenden utan man måste bygga kulturarenor och idrottsarenor och det görs över hela detta land just nu och det görs i kommuner som är i vår storlek. En simhall som vi förespråkar kommer att kosta 250 miljoner, men där har jag alla siffror och hur det skall avräknas och då håller det i 50 år istället för en renovering på 150 miljoner som kommer att bara hålla i 15 år.
Med vänliga hälsning
Tommy Ottosson (S), vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Jättebra idé! Flera ytor för våra barn och ungdomar att idrotta på är en självklarhet i vår växande kommun.
Om denna investering blir av hoppas jag verkligen att man gör ett bra förhandsarbete kring information om granulat och så vidare. Numera är granulatfällor ett måste och jag tror/hoppas att det kommer att finnas med i tankarna från start om detta blir av.

Kul!

Det kanske låter bra med konstgräs men på de ställen som har detta läcker det små partiklar ur konstgräset som kan komma ut i vattendragen och Lagan rinner nära Movalla vilket inte är bra, är det något som ni har funderat på?

Ser inga problem i detta om man tar det i beaktande och är förutseende när bytet till konstgräs görs. Om det görs.

Men mycket bra att det lyfts upp så att det är med i beräkningen.

Bra motion som gagnar ungdom i både Skillingaryd och Vaggeryd. Dels slipper Skillingarydsbrona resa till Vaggeryd, dels får WIK betydligt fler träningstider. Det är lättbyggt på Movalla. Ingen skog att ta undan och enkelt markarbete.
Slopa löparbanor på Movalla -inga riktiga friidrottstävlingar har förekommit på 50 år. Lägg konstgräset på huvudplanen och flytta den tjugotalet meter åt söder samtidigt som den breddas. Ta ett rejält omtag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *