Nyheter

Motion: Förmånscykel till kommunanställda

Nyheter SD lämnade under kommunfullmäktige in en motion att man återigen utreder förutsättningarna för att erbjuda förmånscykel för anställda inom kommunen… 

Frågan har tidigare hanterats i kommunstyrelsen och fick då följande svar av personalutskottet: ”Förmånen innebär en ökad administration och hantering samt löneavdraget påverkar medarbetarens inkomst vilket i sin tur minskar den sjuklönegrundande inkomst samt framtida pension”. 

I motionen anger man från SD att:
– Detta försvar tycks vara osmakligt då arbetsgivaren inte har att göra med vad den enskilde anställde väljer att göra med sin pension. Som exempel om man som anställd väljer att nyttja detta erbjudande och köper en cykel för 15 000 kronor på lönen med en marginalskatt på 33 procent och betalar av sin cykel på 36 månader så skulle arbetstagaren betala 194 kronor per månad och göra en total besparing på cirka 4 800 kronor. Efter 36 månader kan den anställda välja att köpa ut cykeln till ett restvärde, eller att välja att byta cykel. 

Emil Petersson (SD), motionslämnare, föredrar ärendet:
– Det har varit uppe tidigare och det var ett Vaggerydsförslag tidigare. Jag tyckte inte man tog det här på allvar på tjänstemannasidan så jag vill ta upp det här igen.  

Motionen godkändes av kommunfullmäktige och lämnades över till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Motion: Förmånscykel till kommunanställda

Den så kallade förmånscykeln är inte rabatterad utan det är rekommenderat bruttopris summan baseras på, så i verkligheten tjänar man i mitt tycke ingenting på att ta en förmånscykel, utan man kan oftast hitta samma i en cykelbutik på nätet eller fysisk som har bättre priser och räntefri avbetalning vilket inte påverkar pension och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *