Nyheter

Motioner och medborgarförslag

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade ett antal motioner och medborgarförslag vid sitt senaste sammanträde

Ny driftsform för Åkers skola. Det handlar om en motion som lämnades för två år sedan om att införa intraprenad som driftform för Åkers skola. Motionen föreslås att avslås då det inte kommit in förslag från personalen om ny driftsform och då faller frågan.

Namnge torget I Vaggeryd till Sophie Sagers plats. Det är Liberalerna som lämnat en motion om att uppmärksamma Sophie Sager. Mötet konstaterar att man gärna ser att något görs speciellt för att hedra Sophie Sager och hennes gärning, men de vill inte att ett torg ska byta namn. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att stödja tanken och att kommunfullmäktige ger kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att tillsätta en arbetsgrupp för att skapa ett minne över Sophie Sager på lämplig plats.

Ta bort staket och gör Höga Bränna tillgängligt. Det är Empartiet som skrivit en motion i ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen är besvarad med motiveringen att tekniska kontoret sedan tidigare har en pågående dialog med styrelsen för VSOK kring hur området Höga Bränna kan utformas och skötas samt att tekniska kontoret kommer att ta bort staketet kring Höga Bränna under 2022 efter samråd och godkännande av skogsstyrelsen.

Medborgarförslag om att skapa vi-känsla i kommunen. I förslaget ligger en idé om att någon förvaltning får i uppdrag att förbättra relationerna inom kommunens olika delar. Det föreslås att avslå medborgarförslaget med hänvisning till att det beskrivs i kommunens marknadsplan och att många frågor ligger utanför den kommunala verksamheten.

Förbjud vattenskotrar på Hjortsjön. Då det är Länsstyrelsen som hanterar dessa frågor bör medborgarförslaget avslås.

Medborgarförslag om att bibeln ska finnas tillgänglig i Skillingehus, vårdhem och bibliotek i Vaggeryds kommun. Det förslår man ska avslås då det inte är kommunens ansvar att bibeln ska finnas på dessa inrättningar.

Taggar

Dela


1 reaktion på Motioner och medborgarförslag

Ja en del medborgarförslag är rätt tokiga. Politiker får inte bestämma vad som finns på bibliotek. Om där ska finnas biblar så ska väl Koranen och de heliga skrifterna för judendomen, hinduism och buddhism finnas där? Samt en uppsjö av andra heliga skrifter från en massa andra trosinriktningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *