Nyheter

Motionsslingan ska få ny belysning

Nyheter 2,5 kilometers slingan hos Skillingaryds FK får ny belysning i höst. Under måndagen plockades den gamla ner av ideella händer och maskiner - tv-inslag och bildspel

Den nya belysningen ägs av kommunen och 900 000 kronor är avsatta för projektet. Göran Svensson, som är ansvarig från beställarens sida berättar mer; ”Slingan på 2,5 kilometer har var 25;e meter en stolpe och 100 stolpar plockades ner under måndagen. Det är fjärde gången belysningen byts ut.

Första belysningen sattes upp 1966–1967 och då hängde glödlamporna i träden. 1980 tog stolparna över med kvicksilverlampor i. Stormen Gudrun 2005 gjorde att ett flertal stolpar fick ge vika så då byttes det ut till ny belysning och en del nya ledningsstolpar”.

Belysningen har idag plockats ned  [1/12]

  [2/12]

...snart ett minne blott  [3/12]

Sture Filipsson "Jag var med och satte upp första belysningen här på 60-talet"  [4/12]

Med traktorers hjälp får man ner stolparna...  [5/12]

...som är närmare 8 meter  [6/12]

...och sitter en meter djupt  [7/12]

  [8/12]

Christer Bengtsson jobbar på  [9/12]

  [10/12]

Ingemar Elgemark är mycket nöjd med dagen  [11/12]

Ulf Lundahl ser till att ledningarna kopplas bort från stolparna  [12/12]

– Skillingaryds FK tar hand om det gamla materialet. Det kanske är någon som behöver komplettera sin gårdsbelysning eller paddock, med eller utan stolpe, kommenterar Ingemar Elgemark som är projektledare på Grönelund.

Nu kommer miljövänlig och energisnål belysning sättas upp i stålstolpar framåt hösten.

I går morse började arbetslaget som består av lite mer än en handfull lediga och arbetssugna pensionärer. När vi träffar dem under måndagseftermiddagen har man nästintill redan nått klubbstugan.

Bengtsson, tillsammans med Claessons, använder traktorskopan för att ”putta” till stolparna så de blir lite lösa. Sture Filipsson kommer efter med lastmaskinen och ser till att stolparna, på ett säkert sätt, tas ner till marken. Christer Bengtsson skruvar bort armaturen och Ulf Lundahl kommer efteråt och ser till att ledningarna blir fria från stolparna.

– Det här var väl egentligen inte det arbetssättet vi tänkt från början, men sen tog Sture med sig lastmaskinen och med de här erfarna arbetarna är vi snart redan klara med att ta ner de gamla, det har gått mycket bra. Vi gör mycket för hand, men en skogsmaskin får hjälpa oss att frakta bort stolparna från motionsslingan framöver, avrundar Ingemar Elgemark.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *