Nyheter

Motokrossacancer skänker stora summor till Cancerfonden

Nyheter Många var vi som såg textremsan sväva förbi när TV4 hade cancergala förra veckan. Motokrossacancer stod det, och det innebär att teamet hade skänkt en rejäl summa pengar.

Faktiskt var det så att de skänkte 124 000 kronor till cancerfonden 2023. Helt fantastiskt tycker jag! Sedan 2019 har de totalt skänkt 625 000 kronor och målet är 1 miljon. Vi har pratat med Dennis Palmqvist som är en av medlemmarna. 

Motokrossacancer, vilka är ni?

– Vi är ett team med nio stycken kompisar som tycker om att köra motocross och enduro. Det finns en lång historia bakom. Jag förlorade min mamma i cancer 2018 och året därpå startade vi teamet. Då frågade jag mina närmaste vänner om de ville vara med och det ville de jättegärna. Vi kör motocross och enduro och så säljer vi reklamplatser på motorcyklar och kläder för folk som vill stötta oss och vår insamling. Företag skänker pengar dels till vårt team och till vår insamling. Vi sammanställer insamlingen varje år och skänker den till cancerfonden i samband med cancergalan på TV4. 

Man kunde ju se ert namn rulla förbi under galan på tv. Vilka får vara med där?

– För att vara med där måste man skänka över 30 000 kronor och eftersom vi skänkte 124 000 kronor så vi syntes alltså fyra gånger under tv-sändningen. Vi fick vi ju även en inbjudan till cancergalan och det var vi ju väldigt glada för så vi åkte upp till Stockholm och var med på den. Det var ju jättecoolt att få vara med i en tv-inspelning sedan var det ju också roligt att tillsammans med mina kompisar i teamet få åka på det här och uppleva det här tillsammans. Man får ju ett litet kvitto på att vi gör någonting bra och att cancerfonden värdesätter de pengar som de har fått in. Sedan vi startade har vi skänkt 625 000 kronor. Det är tack vare alla kompisar i teamet, vi som jobbar för detta men det är ju egentligen företagen som skänker pengarna som är de riktiga hjältarna.

Vad har vi för satsningar för 2024?

– Från att ha varit sju stycken har vi nu utökat med två stycken till i teamet. Så nu är vi nio stycken. Våra satsningar är som de brukar vara: vi tävlar och tränar på motionärsnivå och gör det här för att det är roligt. Men en av oss i teamet ska testa att köra lite Sverigecup och eventuellt kvala in till någon SM-deltävling, så det är nytt för i år och vi ska försöka att stötta honom. Det känns kul.

Jag läste någonstans att ert mål var att skänka en miljon kronor. När tror du att ni har nått dit?

– Ja, det stämmer. Jag är ju 37 år gammal nu och jag tänkte att jag skulle bocka av det innan jag fyller 40, avslutar Dennis Palmqvist.

Stort lycka till önskar vi på redaktionen!

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *