Nyheter

Motsätter sig vinstdrivande vård- och omsorgsföretag

Nyheter Kommunfullmäktiges övergripande mål inför mandatperioden har nu nått socialnämnden där nästan alla var överens.

Socialnämnden förväntas omhänderta samtliga fyra mål. Dock föreslår socialnämnden en viss omformulering i ett av målområdet från ”ökad kunskap, aktivare fritid och ett rikare kulturliv för en god häls” ska formuleras om till ”ökad kunskap, aktiv fritid och ett rikt kulturliv för en god hälsa”. De tre övriga målen är ”hållbar samhällsutveckling och tillväxt i hela kommunen”, ”hög sysselsättning, ett varierat näringsliv och en utbildning med god kvalité” och att ”Vaggeryds kommun ska vara en trygg och tillgänglig plats där alla känner delaktighet och kan påverka”.

De övergripande målen klubbades i stort igenom under socialnämndens senaste möte, det var någon önskan om omformulering av orden när det gällde de fyra målen som socialnämnden ska jobba med. (S) med Thomas Strand lämnar in en protokollsanteckning i ärendet.

– Vi (S) motsätter oss inte per automatik ”alternativa driftsformer”, såsom ideella föreningar, kooperativ eller självstyrande enheter. Däremot motsätter vi oss vinstdrivande företag inom vård och omsorg, säger Thomas Strand (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *