Nyheter

Mottagningsköket på Jupiter läggs ned

Nyheter På socialnämndens möte igår togs beslutet om nedläggning

Diskussionen om mottagningsköket på Jupiter har pågått en tid och nu har socialnämnden fattat beslut om att lägga ned det. Man har gjort en omfattande undersökning av antal som nyttjat möjligheten att äta på Jupiter och konstaterat att det är färre än tio personer/dag. Då har majoriteten i socialnämnden tagit beslut om nedläggning samtidigt som man förvissat sig om att det gjorts individuella lösningar för de som ätit på Jupiter. Det handlar om att få mat hemlevererad eller att de istället äter på Sörgården som bedöms som ett fullgott alternativ.

Skälen till nedläggningen är dels de relativt få gästerna som relativt smidigt erbjuds alternativ, men största orsakerna är att köket är utdömt ur arbetsmiljösynpunkt. För att behålla köket hade det krävs stora investeringar i ventilation, golv samt väggar för att kunna hantera livsmedel i lokalerna. Dessutom har det funnits arbetsmiljöproblem orsakade av psyko- sociala skäl.

Socialnämnden hänvisar också till det besparingskrav som finns inför kommande år. Nämnden ska spara 2,4 miljoner under 2019 och nedläggningen av mottagningsköket på Jupiter innebär en besparing på 400000:-.

Nämnden var inte enig utan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Mottagningsköket på Jupiter läggs ned

Varför är maten mycket dyrare i Vaggeryds Kommun än Jönköpings Kommun på äldrevårdens matsalar ,där har de till och med större salladsbord för 57 kronor.

Linus
Jag tror inte att vare sig de pensionärer som bor ute i samhället eller på Jupiter och som fått mat serverad till ett rimligt pris söker sig till andra matställen. Nu blir det matlåda på rummet utan vare sig sallad, dessert, kaffe eller sällskap.

Det tar inte så lång tid innan matsalen på
på det nya äldreboendet är klar. Har vi verkligen
inte råd att vänta till dess?

Verkar som ett vettigt beslut. De som äter på Jupiter har ett litet avstånd till flera andra restauranger inom ca 100 meters avstånd. Saturnus, Tedhs, Skillingaryds Pizzeria, Järnvägshotellet, Kina Wook och Akropolis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *