Nyheter

Movalla: Kylanläggningen ska servas – så mycket kostar det

Nyheter Movalla ishall har minst sagt varit i ropet den senaste tiden på grund av brister som uppmärksammats – nu är även en kylkompressor i akut behov av service. Kostnaden beräknas landa på en kvarts miljon.

Movalla ishall. Foto: Henrik Skoglund

Först och främst ska poängteras att servicen av en av de två kylkompressorerna inte har något samband med de brister i ishallen som kommit upp till ytan den senaste tiden. Servicen hade behövts göras ändå eftersom kompressorn körts i 60 000 timmar. Men man menar att behovet av service på kompressorn är akut.

Föreningen Movalla som sköter driften av idrottsanläggningen har därför ställt frågan till kultur- och fritidsnämnden om de kan bidra med ett extra anslag på servicekostnaden. En kostnad som enligt beräkningar kommer landa på 250 000 kronor.

Man trycker också på vikten av att komma fram till ett beslut snabbt så servicen hinner åtgärdas innan issäsongen drar igång efter sommaren igen.

Några pengar ser det dock inte ut att bli. Nämnden menar nämligen att de 250 000 som servicen beräknas kosta redan finns i budgeten som Movalla har till sitt förfogande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Movalla: Kylanläggningen ska servas – så mycket kostar det

Ja, ishallen kunde vara en stolthet för kommunen.
Istället är det numera något att skämmas för. Hur fult kan det bli.
Det stora problemet är att fulheten finns i södra kommundelen.
Annars vore problemet löst sedan lång tid.

Helt otroligt… är väl snart spiken i kistan för Movalla. Ingen tycks vilja sköta om och ta ett riktigt ansvar för stället. Ser bedrövligt ut på utsidan och på insidan kan man bli sjuk av stället. Sorgligt när det egentligen kunde vara ett paradis för kommunens ungdomar.

Hur kan det komma sig att det är akut med service? Ska inte en service vara inplanerad? En plötslig skada däremot kan bli akut att fixa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *