Nyheter

Munkaledens dag firas på söndag

Nyheter Föreningen Munkaleden har funnits sedan 90-talet som ställt iordning leden mellan Byarum och Nydala. På söndag välkomnar föreningen alla till fots eller cykel under en fem kilometers led som avslutas med servering, andakt och tipsfrågor vid Härån. 

I maj förra året renoverades bron över Härån. Arkivbild

Göran Svensson är ordförande i föreningen Munkaleden och berättar mer; 

– Vi vill visa den delen som går från Munkehatt till Märkesbron. Munkehatt är en plats där våra tre socknar möts. Munkehatt har en historisk betydelse och vi har haft en del olika aktiviteter där genom åren. Vi startar söndagens vandring vid lunchtid och går leden som mäter ungefär fem kilometer till Märkesbron.Tanken är att man kan både vandra och cykla den här sträckan och syftet med dagen är att visa upp delar av vandringsleden. 

Hur hittar man till Munkehatt?
– Det är skyltat från vägen med ”Munkehatt” mellan Hagshult och Nydala. Tanken är att man börjar vid Munkehatt. Två timmar efter starten blir det aktiviteter vid Märkesbron över Härån som börjar med en andakt, som prästen Christina Virdung håller i, vi har gjort tipsfrågor och informerar om Munkaleden och erbjuder servering, berättar Göran Svensson.

– Nu när man kört bilen till Munkehatt, ska man gå eller cykla tillbaka? Det får man naturligtvis göra men vi tänker att erbjuda skjuts för de som vill åka tillbaka till Munkehatt och hämta sin bil, hälsar Munkaledens ordförande Göran Svensson.  

Fotnot: För exakta tider, se annons här i tidningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *