Nyheter

Museiföreningen namnger nya gator

Nyheter Tillsammans med Waggeryds Museiförening har kultur- och fritidsnämnden namngivit den nya gatan vid kvarteret Lyckorna och det kommer att anknytas till historien.

Arkivfoto; Lyckorna har nu fått kvartersnamn och gatunamn

Nya områden, nya bostäder och givetvis nya namn. Enligt kommunstyrelsens beslut för 14 år sedan har kultur- och fritidsnämnden beslutanderätt vad gäller ändringar av befintliga gatu- och kvartersnamn samt även namnsättning av nya gator och kvarter. Ärendet nämnden nu fått på sitt bord gäller tre kvarter och en gata.

Likt tidigare lämnas förfrågan till Waggeryds museiförening för yttrande innan nämnden beslutar nya namnet vid kvarteret ”Lyckorna”.

– Vi kommer att gå på museiföreningens förslag och kvartersnamnen vid Lyckorna blir Harven, Plogen och Grepen och de namnen ska förknippas med närheten till Vaggerydsgårdarna som var de enda samlade gårdsbebyggelsen runt Lagan innan järnvägen byggdes, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Gatan i kvarteret kommer att få namnet ”Lyckornas väg” då det ligger på före detta gården Lyckornas mark.

Museiföreningen kommer även att få lämna förslag på nya kvartersnamnet och tre gatunamn vid området norr om travbanan, till nämndens beredning.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *