Nyheter

Musikalartist på besök

Nyheter På torsdag är dags för muskalföreställning i Skillingehus i Skillingaryd.

Det är musikalartisten Nils Bergstrand som kommer hit med The one legged man show – Den enbete mannens föreställning.

– Vi hoppas på fullsatt salong, hälsar Kerstin Hasselberg, ordförande i Skillingaryds Teaterförening.

Så här beskrivs föreställningen på Scenkonstportalens hemsida:

Ett pistolskott på nyårsafton i Thailand gjorde musikteaterartisten Nils Bergstrand enbent. Med hjälp av charmerande nykomponerade sånger och hjärtskärande, komiska och personliga iakttagelser berättar han nu tolv år senare i The One Legged Man Show – historien om benet som försvann – och hur det är att ställa sig upp inför livet igen.

The One Legged Man Show har gått för utsålda hus på teatrar i hela Sverige samt i Storbritannien och blev 2016 framröstad som Best of the Fest och Must See Show på Edinburgh Festival Fringe.

Nils Bergstrand är verksam som musikteaterartist, musiker och skådespelare. Han är utbildad vid Royal Academy of Music i London och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har nu senast bland annat framträtt i musikalen Pamina på Stockholms Stadsteater och Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm.

Sedan sin examen 2011 har han även bland annat framträtt som Berättaren i Stephen Sondheims Assassins och spelat radioteater på BBC i Marathon Tales.

Nils verkar även som föreläsare och arbetar med en rad organisationer och rehabliteringscentra för att hjälpa andra att finna sina fötter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *