Nyheter

Mycket ansträngt läge i skolan

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden fick vid senaste sammanträdet information om covid-19 smittspridningen inom förskolan och skolan.

Arkivbild från förskolan

– Just nu är det värre än någonsin och vi inom skolan blev inte glada när föreningarna, och allmänheten, skulle komma in i sporthallens omklädningsrum. Vi har en hög smittspridning även bland personalen på skolan och om vi jämför med i höstas så har vi, i dagsläget, dubbelt så hög smittspridning. Samhällstrenden oroar när öppningar sker då vi hos oss har ett allvarligt och ansträngt läge. Det är mycket slitsamt för lärarna att hoppa in för varandra, kommenterar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon uppmanar alla att ta sitt ansvar för att minska smittspridningen.

Under sammanträdet fick nämnden information om att det är ansträngt läge vid Hjortsjöskolans årskurs 2–6 och smittspridning i årskurs 9 vid Fågelforsskolan, där distansundervisning pågår fram tills i dag. Förvaltningen menar att det är risk för förlängd distansundervisning. I sporthallen träder begränsningsregeln in, på grund av att allmänheten och skolan ska använda samma omklädningsrum. Vid Fenix är flertalet smittade och risk för utökad distansundervisning. I Götafors skola är det mycket nära ett ansträngt läge med hög personalfrånvaro och skolan är nära att stänga. Vid Bullerbyns förskola finns smitta bland personalen och förvaltningen uppmanar att 15-timmars barn ska hålla sig hemma till efter påsklovet.

Förvaltningen har skickat ut information till vårdnadshavare för att betona vikten av att alla tar sitt ansvar.   

Taggar

Dela


2 reaktioner på Mycket ansträngt läge i skolan

Synd att inte distans fortsätter till efter påsklovet…. vad är det för mening att niorna kommer in fyra dagar vecka 13.

Vill bara förtydliga att läget förändrar sig snabbt i pandemin och vi har inget ansträngt läge på Götafors just nu. Allt är under kontroll både vad gäller smittspridning och bemanning.

Om läget förändrar sig på någon av våra skolor får vårdnadshavarna information via E-post.

Per-Erik Lorentzon
Skolchef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *