Nyheter

Nadira talar om hjärtefrågan

Nyheter Nadira Kilim, Skillingaryd, är inbjuden till att tala på nationaldagsfirandet. Hennes hjärtefråga kommer att vara huvudämnet.

– Nationaldagen är viktig för mig. Det är en dag som inkluderar alla. Oavsett bakgrund eller religion så kan man vara med och fira sitt land, sitt Sverige, berättar Nadira Kilim.

Nationaldagstalet blir tema integration som är en av Nadiras hjärtefrågor.

– I femton år har jag jobbat med integration. I början var det mitt jobb, men för att hålla på krävs inte bara arbetsmoral utan hjärtat måste vara med också. Det här är en hjärtefråga för mig, menar Nadira.

Kan du avslöja något som du kommer att berätta om på nationaldagen?

– Ja det blir en del smått och gott, bland annat en anekdot från min tid på Storckens. Men temat integration är ganska allvarligt och jag vill lyfta vikten av att inkludera alla i vårt samhälle. Det är viktigt nu när vi står inför många förändringar och utmaningar. Jag vill hjälpa folk att komma in i vårt samhälle och att ingen ska behöva känna sig utanför, avslutar Nadira Kilim.

Tillsammans med huvudtalaren Dan Damberg kommer Nadira Kilim besöka Skillingaryds hembygdspark, där även Skillingaryds Manskör, Frälsningarméns musikkår och kulturskolans elever finns på plats.

I Byarums Hembygdspark tidigare på dagen finns Nadira Kilim tillsammans med huvudtalaren Jea Jonsson, Vaggeryds Manskör, Vaggeryds Brass och kulturskolans elever.

Nadira Kilim

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *