Nyheter

Nämnd blir remissinstans

Nyheter Miljö- och byggnämnden blir remissinstans i framtagandet av detaljplaner

Kommunstyrelsen får fler uppdrag i och med att besluten av detaljplaner flyttas från miljö- och byggnadsnämnden. Som myndighetsnämnd baserar miljö- och byggnadsnämnden många av sina beslut på just detaljplaner. Nu vill kommunstyrelsen ha mer tydlighet och att detta strategiska arbete beslutas av dom själva, i de fall en detaljplan inte av principiella skäl ska beslutas av kommunfullmäktige. Följden av detta beslut blir att miljö- och byggnadsnämnden istället blir en remissinstans i framtagande av detaljplaner.

– Ja, vi kommer att ändra om i ledningsfunktionen här i kommunhuset, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens arbetsutskotts ordförande.

– Miljö- och byggnadsnämnden kommer att bli en mer myndighet. Vi i kommunstyrelsen får möjlighet att upphäva och ändra detaljplan då samhällsbyggnadsdelen blir starkare. Tidigare har vi delat en stadsarkitekt tjänst vi och miljö- och bygg. Men nu samlar vi kraften kring detta och jobbar på med planeringen. Tomterna är slut och vi vill att det ska driva på, avslutar Gert.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *