Nyheter

Nämnd jobbar ifatt ekonomin

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden har haft röda siffror i kassan under året men nu går det mot grönt igen

– Utfallet är grönt och vi börjar jobba ifatt ekonomin. Det ser bra ut. Delårsrapporten har vi inget stort plus, men vi har åtgärder för att få budget i balans, berättar Jenny Larsen (KD).

– Vi fick ett statsbidrag för lärarassistenter redan i början av året då (M) och (KD) lagt sin budget på riksplanet. Så den här satsningen gällande lärarasisstenter har vi redan gjort, men i och med extra medel från kommunstyrelsen kan vi fortsätta med resurserna, menar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Utfallet i nämnden i augusti gav positiva siffror vad gäller den politiska verksamheten, administration, skolskjutsar, gymnasieskolan, vuxenutbildningen, särskolan, förskolan och fritidshem. Röda siffror på kost, grundskolan och förskoleklass. Avvikelsen för augusti månad ger 961 000 kronor plus och totalt från januari till augusti är det fortsatt ett minus på 1,1 miljon kronor, men det räknar nämnden med att arbeta ifatt. Störst avvikelse i år har grundskolan som ligger på lite mer än 2 miljoner minus. Nämndens totala budget för året är strax över 409 miljoner kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *