Nyheter

Nämnd sa ja till snickarutbildning

Nyheter I höst var det tolv elever som började på bygg- och anläggningsprogrammet, inte på Fenix utan på andra skolor, men nu har nämnden sagt ja till programmet i Vaggeryd.

Byggprogrammet i samverkan med branschen kan nu bli verklighet. Redan till nästa höst.

Utredningen som förvaltningen har gjort redovisades för nämnden vid senaste mötet och alla är positiva och nu är förhoppningen att elever ska kunna söka till nya programmet på Fenix redan till nästa höst.

– Vi startar byggprogrammet i höst och vi kommer att tillämpa lärlingskonceptet. Eleven kommer att ha halva sin tid som arbetsplatsbelagd och resten på skolan. Det kommer att krävas mycket av företagen som ska ha lärlingar men de kan också söka bidrag för det här, säger Jenny Larsen (KD)som är  ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Eleven har möjlighet att ansöka om lärlingsersättning på 1 000 kronor i månaden utöver ordinarie studiestöd som ska gälla för bidrag till resor och måltider.

För arbetsplatsen som tar emot lärling ska bidra med en handledare som har ansvar för elevens lärande och yrkesmässiga utveckling. Den arbetsplats som tar emot en lärling kan få ersättning, som mest 47 500 kronor, per elev och år.

Jenny Larsen (KD) är nöjd över att byggprogrammet blir verklighet på Fenix

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *