Nyheter

Nämnd tyckt till om Smultronet

Nyheter Vid fastighetstomten, som tidigare innehöll "Kvarnen",  i centrala delen av Skillingaryd väntar kommunala bostadsbolaget på att få bygga lägenheter. Nu är det ett steg närmare när miljö- och byggnämnden haft ärendet på sitt första sammanträde efter sommaren.

Snart kanske detaljplanen blir klar.

Ett remissvar har lämnats från miljö- och byggnämnden där man tycker att träden ska bevaras, eller eventuell återplantering. 

– Det är bara ett remissyttrande från oss, kommunstyrelsen tar ställning och beslutar om detaljplanen, säger Magnus Dauhn, som är vice ordförande i miljö- och byggnämnden. 

I handlingarna finns det att läsa att en trädinventering ska göras där de träd som ska bevaras ska pekas ut. 

Detaljplanens syfte är att möjliggöra bostäder i Skillingaryds tätort. Efter miljö- och byggnämndens svar på remissen lämnas den vidare till kommunstyrelsen som tar beslut i detaljplaner.

Totalt planeras tre radhus och 24 lägenheter byggas av det kommunala bostadsbolaget Vsbo. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nämnd tyckt till om Smultronet

När inventeringen av träd är klar är det dags för buskar och slyinventering. Sätt igång och bygg i stället. Var på presentation av översiktsplanen för kommunens södra del i går. Blev inte ett dugg klar på när det väsentliga kan komma till stånd = färdiga bostäder. Bara en massa svammel.
Kom igen nu ansvariga politiker!. Den 11 september är det val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *