Nyheter

Nämnderna ställer om

Nyheter Digital variant, nämndmöte som vanligt eller ställa in? Hur nämnderna gör ser lite olika ut i coronatider.

Arkivfoto som visar att politiker ställer om

Miljö- och byggnämnden använder sig av en digital variant vid nästa sammanträde.

– Ja vi kör via datorn nästa gång, så att alla kan vara med. Novembermötet var det bara ordinarie ledamöter som var kallade, men i december ska även ersättare vara med. Jag och förvaltningschefen kommer att sitta i ett rum och koppla upp oss. Det är regler kring sånt här och man måste kunna se och höra alla. Om det blir votering i något ärende måste det genomföras på ett säkert sätt, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Jenny Larsen (KD) meddelade att deras barn- och utbildningsnämndens sammanträde är helt inställt i december.

  Vi har många informationsärende så vi beslutade att ställa in mötet i december. Det är synd att dra ner på antalet i nämnderna, vi tappar mycket demokrati på det viset. Andra alternativet var att köra nämndmötet på distans men med tanke på enbart informationsärenden ställer vi in det. Arbetsutskottet jobbar på som vanligt, berättar Jenny Larsen (KD).

– Nästa vecka kör socialnämndens sitt sammanträde digitalt, via Skype, det gäller för alla ordinarie ledamöter och ersättare. I Skillingehus sitter jag, Thomas Strand som är vice ordförande samt tre tjänstepersoner, berättar Ann-Katrin Löfstedt (M), ordförande i socialnämnden.

Fotnot: Kultur- och fritidsnämndens ordförande har ej svarat om hur de gjorde under gårdagens sammanträde. Tekniska nämnden har inget sammanträde i december månad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *