Nyheter

När byggs det ny simhall i Skillingaryd?

Nyheter Byggnader och trafik blir nästa dialog… En av de stora frågor gällande bostäder och ett levande centrum i Skillingaryd och om Götaströms Arena kommer att byggas?

Svarar på frågor gör man från kontrollrummet

Hanna Grönlund berättar vad som hänt på 70 år i Skillingaryd.

– Båramo. E4:an. Vi har förtätat samhället med bostäder i norr och väster, Ahlshult, Himlabacken, Fåglabäck, Marielund, Nya Sörgårdsområdet och Sörgårdsområdet samt industriområden. Vi kan se hur samhället har utvecklats på 70 år. Digitala enkäten som vi haft ute under sommaren ger svar på en plats som man tycker är bra eller som man vill utveckla. De som sticker ut lite extra mycket som är bra är Grönelund, Fågelforsdammen, Skillingaryds slätten, militärheden och Fåglabäck. De som man vill utveckla är Skillingaryds centrum, Skillingaryds centrum, Himlabacken och Fågelforsdammen. Man vill ha ett mer varierat utbud av bostäder och bostäder norr om Sturegatan och Himlabacken. När det gäller trafiksäkerheten nämner man Storgatan, Valdshultsvägen och Smedjegatan. Lekplatserna behövs också renoveras har vi fått synpunkt om, summerar Hanna Grönlund.

Via frågestunden kommer en fråga upp om det blir en simhall i Skillingaryd. Gert Jonsson (M); ”Vi ska lösa Vaggeryd först”. Annika Hedvall, kommundirektör, svarar via frågestunden på hemsidan ”De diskussioner som har förts kring simhallar har främst rört Vaggeryd där simhallen är i behov av renovering”

”Kommunen har genom åren köpt äldre industrier belägna i bostadskvarter. När ska målet om att riva dessa och göra marken till bostadsmark? När kommer en hållbar plan för detta skapas som håller över eventuella nya majoriteter i kommunfullmäktige?” Gert Jonsson (M) svarar; ”Vi ska nog riva en del av dem, men det är knepigt att få fram bra detaljplaner utmed järnvägen på grund av Länsstyrelsens bullerkrav, men vi jobbar på det”.

Från Snickaren, där föreningarna har samlat sig;  Vi kan tänka sig att Götaströms Arena kan samla föreningslivet, vi hade behövt ett tydligare centrum. Hemköp är ett ställe idag där det finns natur, café och handel och nära till kommunikationer och där man rör sig mycket. Centrum är där människor samlas.

Pensionärer och föreningar representerades av Kenth Williamsson (S);
– Här rapporterar vi från vårt rum. Vi pratade om Grönelund och det är ett område som uppskattas av många. Likaså Hemköp och Västra lägret är fina platser. ICA och Kaffegatan likaså. Vårdcentralen var en del diskussion kring. Golfklubben var uppe och Fåglabäck samt Trolleberget. Centrum har vi också diskuterat. Hur kan kopplingen mellan platserna i samhället bli bättre? En sak som har uppmärksammats är att Grönelund ligger avsides. En buss dit skulle underlätta betydligt för att kunna vara med på olika aktiviteter. Övergångsställe vid Storgatan så att det synd var folk går över. En fråga som är väldigt bra är undergångarna. Det är rätt svårt att se de här tunnlarna och osäker trafikmiljö, hur kan man göra detta säkrare. Man möter andra trafikanter väldigt snabbt. Mejerit och Bengt och Lotta är en fin plats som är uppskattad. Det borde vara någon plats för ungdomar ”under tak” när vädrets makter sätter igång. Fågelforsdammen är också många. Det borde gå att utveckla mer. Dessutom Götaström är en plats som ligger lite utanför och där kanske man också skulle kunna hitta sätt att ta sig dit lättare.

Från Hovslagarna där Jörgen Johansson (C) har samlat företagare, föräldrar och ungdomar.
– Fågelforsdammen, föreningslivet, Movalla, centrum, Hemköp. Det ser så olika ut för oss alla. Gemensamt är att oron över trafiksituationen när man ska ta sig till och från platser, barnen att ta sig till och från Movalla. Sen är det så att det barnen, som bor på landsbygden, ska ta sig säkert in till Skillingaryd. Man tycker att det är brist i centrum, det är ingen naturlig mötesplats. Satsa på området mellan Skillingaryd och Vaggeryd i en mötesplatsform. Förlänga cykelvägen vidare förbi Valdshultsvägen för att landsbygdsbarnen ska ta sig säkert till skolan.

I frågestunden kommer upp frågan om var man tänkt sig att Skillingaryd kan expandera? Gert Jonsson (M) svarar att ”Vi tittar västerut, men är rädda om jordbruksmarken”. Hanna tycker att man ska bygga på slätten och Torbjörn Åkerblad svarar ”Trolleberget och Slätten finns i översiktsplanen samt även Stenvadet”. Bosse i frågestunden undrar ”Det måste vara möjligt att bebygga en del av Slätten med flerbostadshus. Norr om värmeverket och fram till en god bit söder om magasinet finns mark. Avståndet till torget är 75 meter och stationen 110 meter. Fjärrvärme 20 meter och vatten och avlopp finns under Storgatan, en unik möjlighet att skapa 100 lägenheter”.

Taggar

Dela


1 reaktion på När byggs det ny simhall i Skillingaryd?

Marklägenheter var en gång på tal när bilverkstaden såldes (såg fram mot det)
Vad hände? Jo, Vsbo flyttade dit – de som skulle bygga. Hur tänkte de där?
Var kommer det att byggas och när?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *