Nyheter

Näringslivet ger högre betyg

Nyheter För Vaggeryds del ger även här företagen högre betyg i år än 2020, något som känns positivt efter några år med betyg som gått både upp och ner.

Arkivbild

Det står klart när Svenskt Näringsliv idag presenterar resultatet från den årliga enkätundersökning där hela 32 000 företag fått ge sin syn på företagsklimatet i sina respektive kommuner.  På uppdrag av Svenskt Näringsliv har det lokala företagsklimatet undersökts årligen sedan 2001. 

De senaste åren har betygen i vår undersökning kring företagsklimatet i Vaggeryds kommun böljat upp och ned en del, men att säga att företagsklimatet är dåligt i kommunen kan man inte göra. Dock känns det som att företagen efterfrågar en långsiktighet i kommunens arbete med företagsklimatet.  

– Att en kommun som expanderar så som Vaggeryds kommun gjort under en tid, och fortsätter göra, sätter förstås kommunens organisation på prov, men det behöver kommunen försöka hitta lösningar kring. Och också kommunicera ut dessa till företagen.  

Några frågor som sticker ut i årets betyg är de för dialogen med kommunens beslutsfattare och för upphandling, som båda ligger kvar på (för Vaggeryds kommun) historiskt låga nivåer. 

– Nu hoppas vi på att kommunen tar tag i dessa frågor och att politiken orkar komma närmre näringslivet igen, så som vi vet att man kan i Vaggeryds kommun, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.

Enkätresultaten från den årliga undersökningen utgör två tredjedelar av den kommunranking som presenteras varje år. Förra året kom Gislaved på plats 139, Gnosjö på plats 23, Vaggeryd på plats 36 och Värnamo på plats 45. Vilka placeringar det blir i 2021 års ranking presenteras den 22 september.  

Källa: Pressmeddelande från Svenskt näringsliv Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *