Nyheter

Näringslivet rekryterar i Holland

Nyheter Näringslivsrådet tillsammans med kommunen letar arbetskraft på mässa i Utrecht i februari. Vi har träffat våra lokala representater som har stor förhoppning att hitta arbetslösa holländare som kan tänka sig att flytta till Vaggeryds kommun.

– 18 personer kom från Norge till Värnamo vid tidigare rekryteringsresa och till Hollands jobbmässa kommer minst 12 000 personer som letar efter nya arbeten. Där kommer vi att finnas och visa upp våra företag i bygden, berättar Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vaggeryd.

Vad letar ni efter?

– Allt som har med hantverk att göra, elektriker, snickare, plattsättare, rörmokare, ingenjörer, svetsare, cnc-operatörer, tekniker… ja, listan kan göras väldigt lång, fortsätter Patrik.

Förutom näringslivschefen Patrik följer kommunikatören Simon Hjälmarö och samhällsutvecklaren Tina Blomster med på mässresan. Med tanke på eventuella nyinflyttningar så kommer bostadsfrågan på tal.

– Inom sex månader räknar vi med att några nya detaljplaner är klara så det kommer att byggas mycket hos oss framöver, förklarar Simon.

Förbereder för snabbintervjuer

Det är första gången Vaggeryds kommun profilerar sig på jobbmässa utomlands och näringslivschefen har i dagarna skickat ut informationen till ortens företag där man kan ”söka efter sin personal” direkt och på jobbmässan sker snabbintervjuer för att se om matchningen passar.

– Många holländare kan svenska sedan tidigare och är högutbildade. Det här blir en häftig upplevelse och förhoppningsvis kommer vi att få en handfull intressenter som vill börja jobba hos oss då kompetensförsörjningen är ett bekymmer för många företagare, säger Patrik Kinnbom.

Vaggeryds kommun representeras på jobbmässan i Holland av kommunikatör Simon Hjälmarö, samhällsutvecklaren Tina Blomster och näringslivschefen Patrik Kinnbom

Taggar

Dela


6 reaktioner på Näringslivet rekryterar i Holland

Detta tyder på ett typiskt tjänstemannabeslut.
Finns ingen logik i att lägga ned pengar på detta.
Det finns arbetssökande på närmare håll….
Ibland måste man tänka innan man handlar!!

Känns som ett rent slöseri med skattepengar.. Man blir så ledsen av att se detta 🙁

Jaha då blir bostadsköerna i kommunen ändå längre! De finns ju inte bostäder till alla som söker idag, flera års kö för en lägenhet. För dessa Holländare har väl förtur till bostad eftersom de flyttar in i kommunen. Satsa på våra arbetslösa istället, ge dem erfarenhet så de kan få ett riktigt jobb och en försörjning…

Vaggeryds kommun deltog, i mitten av 2000-talet, en gång på mässan i Utrech och delade monter med regionala organ.

Så vitt jag vet är utvandringsmässa i Utrecht för folk som vill flytta ut från Holland, inte en mässa för arbetslösa. Arbetslöshet är nog inte anledningen varför människor flyttar från Holland.

När tar dumheterna slut????
Vaggeryds kommun ska jobba för våra invånare som är arbetslösa, tänk på alla ungdomar som inte har möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden för att de inte har erfarenhet!
Det här är det dummaste jag har hört!!
Är det så här man spenderar våra skattepengar på dessa dyra resor, under all kritik!
Ni bara hittar på dumheter för att skapa jobb till er!
Sjukt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *