Nyheter

Närpolisen bjöd in grannsamverkare

Nyheter Under torsdagskvällen bjöds alla kontaktpersoner i de olika grannsamverksansgrupperna i kommunen in till ett inspirationsmöte för samverkan mot brott.

Medverkande under kvällen var representanter från polis, räddningstjänst och Länsförsäkringar.

Först ut var Mats Karlsson från räddningstjänsten som informerade och gav tips för att motverka brand, men också om att man kostnadsfritt kan få utbildningar genom räddningstjänsten om exempelvis hjärt- lungräddning. Mats berättade om att man kan bli sms-livräddare, där man registrerar sig och får ett sms om att det är ett hjärtstopp i närheten.

Tina Petersson, beredskapssamordnare i Vaggeryds kommun, pratade om krisberedskap och visade en låda med lämpligt innehåll som är bra att ha redo om man skulle hamna i kris. Att vi ska vara beredda men inte rädda, är en bra sammanfattning.

Sofie Fast och Andreas Sjöqvist, områdespoliser i Värnamo, delade information från polisens håll och berättade om fördelarna med grannsamverkan. De berättade om brottstrender, bedrägeribrott och brottsförebyggande åtgärder.

Från Länsförsäkringars håll lämnade Jonas Ander tips om att minska inbrott och att man kan DNA-märka sina dyrbara prylar. Han berättade även att bostadsinbrotten de senaste tiden faktiskt har minskat. Kanske kan det ha med pandemin att göra, men det är trots allt positivt.

– Antalet samverkansgruppen i kommunen är cirka 100 stycken. Alla kontaktpersoner ska ha fått mail och sms om torsdagens träff. De grupper som inte kommit eller missat att meddela att de inte kunnat närvara, kommer att strykas från polisens lista, berättar Sofie Fast från Värnamopolisen.

Nya uppstartsträffar kommer att anordnas till hösten.

Mats Carlsson från räddningstjänsten pratade brandsäkerhet.  [1/5]

Grannsamverkan funkar!  [2/5]

Jonas Ander från Länsförsäkringar tipsade.  [3/5]

En låda med förnödenheter är bra att ha hemma om vi skulle hamn i kris. Tina Peterson, beredskapssamordnare i Vaggeryds kommun.  [4/5]

Ett fyrtiotal kontaktpersoner kom till torsdagens träff i Skillingehus.  [5/5]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Närpolisen bjöd in grannsamverkare

Det här var ingen träff för grannsamverkande om brottslighetens utveckling utan ett extra inspirationsmöte med medverkan om krisberedskap och försäkringsinformation.

Man kan inte från Polisens sida ensidigt stryka de som enbart verka som grannsamverkande för att de inte var där och om man gör det så motverkar man själv grannsamverkan.

Tidigare mångårig ledamot och ordförande i dåvarande polisstyrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *