Nyheter

Nässjö station är populärast

Nyheter Jernhusens återkommande mätning Nöjd Resenärs Index visar att nöjdast är resenärerna i Nässjö där stationen uppnår ett index 81. I toppen ligger också Borås, Gävle och Malmö.

Jernhusen mäter återkommande hur Sveriges tågresenärer uppfattar miljön, tryggheten och servicen på landets största järnvägsstationer. Den senaste undersökningen omfattar 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018. Resultatet ökar för hela landet med totalt fyra punkter till 73. Värnamo finns inte med i omröstningen.

– Resenärerna i Nässjö är framför allt nöjda med tryggheten i stationsområdet och att det finns parkering för cyklar. Inomhus är det enkelt att hitta och sittplatserna är bra. De tycker också att det är rent och välkomnande, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen.

Vid förra mätningen mättes nöjdheten endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade samtliga större stationer hos Jernhusen. Det är därför första gången som Nässjö är med. Bland stationer som varit med tidigare har störst förbättring skett i Gävle och i Linköping.

– Trygga, tillgängliga och trevliga stationer är vårt bidrag till att göra det attraktivt för fler att välja tåget. Undersökningen visar att vi är på rätt väg och den ger oss ett bra underlag till fortsatta förbättringar på stationer i alla storlekar och över hela landet, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

I Nässjö samverkar Jernhusen med bland andra kommunen och Polisen för att hela stationsområdet ska upplevas trevligt och tryggt.

– Det är verkligen roligt att resenärerna är så nöjda med Nässjö Centralstation. Vi har genomfört många förbättringar av den fysiska miljön på och runt stationen och resultatet är ett kvitto på att vårt goda samarbete har gett resultat, säger Karolina Haag Sjöberg, projektledare på Nässjö kommun som håller ihop samverkansarbetet för Nässjö station.

• Topplistan
Nässjö 81
Malmö, Gävle, Borås 80
Göteborg 77
Lund, Östersund 76
Linköping, Alvesta 75
Borlänge 74
Jönköping, Örebro och Stockholm 73

 

Nässjö station. Foto: Per Myrehed

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *