Nyheter

Nästan hundra barn i kö

Nyheter 97 barn står i kö till barnomsorgen och politikerna menar nu att det börjar fyllas i kön även i Skillingaryd. "Barnvagnar överallt" säger vice ordförande i nämnden.

Arkivfoto

Att stå i barnomsorgskö betyder inte att det är ett akut behov, däremot är det barn som så småningom ska in i barnomsorgen. 97 barn totalt i kön just nu till kommunens förskolor varav störst behov är i Hok, Svenarum och Götafors.

– Just nu ligger vi under förra året samtidigt som vi har fler i kö. Barnen ska inte in nu i barnomsorgen utan om ett tag. Det var en rätt så stor grupp 6-åringar som gick till skolan i höst och nu väntas många småbarn och dessa grupper kan inte vara så stora, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

– Det är klart att mycket hänger på att vi får till de här avdelningar i Vaggeryd. Men nu fyller kön på även i Skillingaryd. Vi har ett bostadsbyggande framför oss som kan trigga igång kön. Man ser barnvagnar överallt, menar Roger Ödebrink (S) vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Av de 97 barn som finns i barnomsorgskön är 24 barn i kö för byte av förskola.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Nästan hundra barn i kö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *