Nyheter

Nationaldagsfirande i ny form

Nyheter Coronapandemin ställer till det för nationaldagsfirandet

Arkivbild

Normalt brukar nationaldagsfirande samla stora skaror med flaggor som sjunger, njuter och lyssnar på högtidstal. I år blir det annorlunda beroende på det aktuella läget med en pandemi inpå knutarna. Kultur- och fritidsnämnden har diskuterat frågan och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte anordna någon aktivitet som samlar några större skaror. Men att avstå helt från firande är inte aktuellt. För att folk ska kunna fira och få en god känsla på nationaldagen kommer det att delas ut småflaggor till de som är intresserade. De kan hämtas på biblioteken, sim- och sporthallar och andra kommunala verksamheter samt på Mililseum.

Dessutom kommer det att delas ut flaggor till alla äldre- och gruppboenden. Högtidstalen kommer att livesändas genom sociala medier där det också kommer att bjudas på musikunderhållning, med nationalsång, i kulturskolans regi.

Högtidstal kommer dessutom att hållas vid till exempel Furugården och Sörgården där talen kan följas från öppna fönster och balkonger.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *