Nyheter

Naturen ska bevaras i nya området

Nyheter Det blev projektet ”Bo i skogen” vid Östra strand som medborgarna och kommunen tyckte var bäst för den nya exploateringsområdet i Vaggeryd.

"Bo med skogen" projektet fortsätter. Kommunalrådets önskan är byggstart år 2020

– Vi jobbar vidare med detta förslag och de tankar som vi har. Nu gäller planuppdrag och detaljplan. Vi har inte tagit några jättekliv, då vi föreslår att vi ska vara försiktiga med området ju närmare sjön man kommer. Cykelvägen ska få belysning och vi har sneglat på parkeringsplatser, så vi inte tränger in alla bilar inne på området, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Hur många bilar har man per hushåll? Idag jobbar två personer på olika håll så vi har utgått från att man behöver i genomsnitt 1,5 bil per hushåll. Vi bevarar naturkaraktären i området och bilarna får parkera i ytterkanterna. Vi i kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att besluta om detaljplanen. Det här är en unik möjlighet och vi ska känna oss belåtna med arbetet, avslutar Gert Jonsson (M).

Fyra eller fem etapper innehåller byggplanen och går allt väl kommer starten ske under 2020. Imorgon är det ett nytt sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi lär, med andra ord, få återkomma till ärendet.

Taggar

2 reaktioner på Naturen ska bevaras i nya området

Vilket härligt område. Jag önskar att cykelvägen blir belyst ända till Byarum. När
ni ändå håller…

Finns nog andra områden att bygga på som inte ligger så nära motorvägen bredvid ett kärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *