Nyheter

Naturkontrollen – ny motionsaktivitet med VSOK

Nyheter Nu startar Vaggeryds SOK ytterligare en tredje motionsaktivitet utöver de två som redan pågår. Den har fått namnet Naturkontrollen.

Arkivfoto

VSOK.s cykeltrim har pågått under en dryg månad med mycket god, för att inte säga rekordstor, uppslutning. Förra veckan startade så Naturpasset där man letar kontrollpunkter i eller alldeles utanför Vaggeryds tätort.

I Naturkontrollen får deltagarna stifta bekantskap med terrängren från SM 2018.

Föreningens vice ordförande Stefan Stork berättar:

– Området ligger öster om Hok i ett markområde där budkavle-SM avgjordes och som är ganska kuperad, säger han.

– Där har vi ritat in 30 kontroller och lämplig startplats kan vara idrottsplatsen i Hok som ligger i kartans nordvästra hörn. Kartan finns tillgänglig i två olika skalor, 1:10 000 och 1:7 500, för att du lättare ska kunna läsa in alla detaljer. Kontrollerna är uppdelade i tio svåra, tio medelsvåra och tio lättare. Avsikten är att alla ska kunna delta, gammal som ung, motionärer och tävlingsaktiva.

Vad ska deltagarna mera tänka på?

– Försök att alltid förenkla kontrollen. Utgå från en stig eller tydlig sista säkra punkt i närheten och var noggrann med riktningen sista biten in mot kontrollen. Givetvis får du besöka kontrollerna, som består av inplastade röda och vita A5-sidor med en bokstav,  i valfri ordning.

Kartorna till denna naturupplevelse finns vid Friluftsgårdens målbod och Hoks naturcamping.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *