Nyheter

Naturskyddsföreningen lär ut om hållbar mat

Nyheter I studiecirkeln som sätter i gång under vecka tre vill Naturskyddsföreningen fokusera på hållbar konsumtion som är en hjärtefråga för föreningen. " Den är tänkt att ge inspiration till att ändra våra matvanor för att minska vår klimatpåverkan"

Här är en bild från höstens klädbytardag i Folkets hus som Naturskyddsföreningen anordnade. Ett annat sätt att jobba med hållbarhet.

Vi har varit i kontakt med Marianne Frick som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Vaggeryd. Hon berättar:

– Studiecirkeln är tänkt att ge inspiration till att ändra våra matvanor för att minska vår klimatpåverkan. Konsumtionen av livsmedel utgör en tredjedel av svenska hushålls konsumtionsutsläpp. Förändringar behöver göras i flera led, men en viktig del som alla kan påverka är att minska matsvinnet och äta mer hållbar mat. Det är det som vi kommer att fokusera på under våra träffar. Vi varvar information med diskussioner och ger varandra tips och idéer. Alla har något att bidra med, och något att lära sig!

– Vi börjar med fyra träffar där vi använder en studieplan från Studiefrämjandet. Om intresse finns kan det bli en fortsättning, till exempel att laga mat av vilda växter.

– Hållbar konsumtion är en hjärtefråga för Naturskyddsföreningen, och en del i den omställning vi behöver påbörja redan nu. Naturskyddsföreningen i Vaggeryd jobbar med hållbarhetsfrågor på flera plan. Förutom miljövänligare konsumtion försöker vi också bevaka naturintressen i kommunala ärenden såsom översikts- och detaljplaner samt vid företagsetableringar. Att skydda den biologiska mångfalden i tätorter är en annan av våra hjärtefrågor, som vi vill lyfta under 2024.

Taggar

Dela


1 reaktion på Naturskyddsföreningen lär ut om hållbar mat

Det skiljer mycket i hållbarhet mellan å ena sidan nötkött och kött av hjortvilt, som kan hålla i tiotals år i frysen jämfört med å andra sidan fisk och griskött, som har dålig hållbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *