Nyheter

Naturvårdsavtal tecknas

Nyheter Kommunstyrelsen jobbar fram ett naturvårdsavtal som ska stärka skogliga åtgärder framöver.

Arkivfoto

Ett naturvårdsavtal ska tecknas, utifrån tidigare fullmäktigebeslut, som stärker det utredningsarbetet som det just nu jobbas med inom politiken.

– För att vara helt säkra pausar vi nu och inga skogliga åtgärder får göras innan kommunstyrelsen ger klartecken. Naturvårdsavtalet gäller Friluftsgården, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– För att man inte ska göra något som inte stämmer överens med kommande planer, och innan själva utredningen är klar, vill vi veta att skogliga åtgärder fungerar med framtiden, säger Kenth Williamsson (S).

Det var kommunfullmäktige som gav kommunledningskontoret uppdraget att utreda friluftsområden Bäckalyckan, Friluftsgården och Grönelund ska skyddas genom att bli naturreservat. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade tidigare att området vid Friluftsgården och Grönelund ska skyddas genom ett naturvårdsavtal samt fortsatt vara med i grönplan och översiktsplan, där det anges att området ska bevaras. Nu har även kommunstyrelsen beslutat att inga skogliga åtgärder får göras, under utredningstiden, vid Friluftsgården innan politikerna lämnat klartecken.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *