Nyheter

NBV startar höstens showdans

Nyheter Showdansen är åter i Vaggeryds kommun och intresset är lika stort som alltid.

Nadira Kilim på NBV planerar in alla danspass och ledare inför starten

I slutet av mars i år avbröts all verksamhet hos NBV förbunden i Sverige till följd av coronapandemin. Nu, vecka 37 börjar showdansen i Skillingaryd och Vaggeryd igen.
– Det var många föräldrar som hörde av sig i våras och frågade varför vi avbrutit danskurserna, berättar Nadira Kilim på NBV. Det är så stort intresse, jag fick mail under semestern med föräldrar som undrade hur det skulle bli nu i höst. Med tanke på att skolan börjar så har man beslutat att barn och ungdomsverksamheten kan starta igen. 

Danskurserna sker på stora ytor och i årets grupper försöker man hålla antalet barn till 10-12 stycken och vara tydliga med informationen till ledare och barn; stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.

Vuxenverksamheten kommer dock inte att starta igång som vanligt. Några föreningar har fått tillstånd att bedriva verksamhet, men då har det krävts en noggrann riskanalys. Även Nadira och övrig NBV-personal rekommenderas att arbeta hemifrån året ut.
– Allt som var inplanerat fick vi ställa in, och nu har vi inget planerat under hösten, berättar Nadira. Det är många äldre som tillhör riskgrupperna i vår vuxenverksamhet så vi avvaktar nya riktlinjer från NBV.
Dansen tror Nadira är viktig för barnen och det har varit tomt utan den.
– Det är så mycket mer än bara dans, de blir självständiga, mognar och bygger upp självsäkerhet. Det samtalas om hälsa och ger de som inte tycker om fotboll eller gymnastik en chans att vara aktiva.

Showdans i Vaggeryd och Skillingaryd startade på mitten av 80-talet och intresset växer.
– Vi har så duktiga tjejer som leder och dansar, de ställer upp och visar på stort ansvar. 

Denna termin är dansträningen i Folkets hus i Vaggeryd och i Skillingehus och Sörgårdsskolan i Skillingaryd.

Taggar

Dela


2 reaktioner på NBV startar höstens showdans

Ett stort fång rosor till Studieförbundet NBV för er oförtröttliga kursverksamhet i dans.
Tänk, så många unga människofötter som tagit de första dansstegen hos era eminenta dansledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *