Nyheter

Nedläggning av 14 platser på Sörgården

Nyheter Socialnämnden har beslutat att lägga ned enheten Gullvivan vid Sörgården i Skillingaryd där det från och med 1 juli blev inflyttningsstopp.

Boende som idag bor på Gullvivan kan komma att erbjudas lediga lägenheter på andra enheter.

– Genom åren har det pågått en diskussion om lämpligheten gällande Gullvivan ur ett arbetsmiljöperspektiv då lägenheterna, och då framför allt hygienutrymmena, inte är anpassade för hyresgäster med stora omvårdnadsbehov, noteras från nämnden.

– Då det nya vård- och omsorgsboendet Mejeriet är planerat med 25 lägenheter, är det rimligt att det sker en avveckling av enheten Gullvivan i god tid och över tid, noteras i nämndens beslut.

Man pekar på att en början på avveckling ligger rätt i tiden då prognosen av behov av särskilt boende för tillfället minskat och det i dagsläget inte finns någon som väntar på särskilt boende samt att det finns ett par tomma lägenheter.

Personer som idag bor på enheten kan komma att erbjudas ny lägenhet. Vid minskat antal boende på Gullvivan kommer personal att erbjudas alternativa tjänster i första hand på Sörgården, men de kan också komma att erbjudas andra tjänster utifrån egna önskemål.

Det är för övrigt just nu låg efterfrågan på att flytta till äldreboende.

– Vi hyr av fastighetsförvaltningen och har inte planerat någon annan verksamhet i lägenheterna, säger socialchefen Lotta Damberg.

På bottenvåningen bor i dag ensamkommande barn men hur det blir i framtiden här vet man inte. De små lägenheterna kan dock passa bra för ungdomar.

På Sörgården finns fem boendeenheter:

  • Ängen (9 1-rumslägenheter)
  • Gläntan (9 1-rumslägenheter)
  • Hagen (9 1-rumslägenheter)
  • Kullen (9 1-rumslägenheter)
  • Gullvivan (12 2-rumslägenheter, 1 1-rumslägenhet, 1 vårdlägenhet)

En del av Sörgården utgår som äldreboende

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *