Nyheter

Nedskräpning blir kommunal angelägenhet

Nyheter Vem städar upp och var? Nu har frågan kommit till tekniska nämnden som nu önskar städpengar i kommande budget

Arkivfoto; Skräp slängs överallt intill våra vägar. Nu äskar tekniska nämnden pengar för att städa upp

Gator och torg har kommunen ansvar att städa på och vid. Men utanför? Som till exempel intill lastbilsparkering vid Power, Götaström eller vid norra påfarten till Skillingaryd…

– På den privata marken är det fastighetsägarens ansvar. Men när ingen tar hand om det på privat mark får vi göra en insats trots att vi inte har medel till det. Om Sveaskog hittar skräp på sin mark ringer de oss, då blir det ett kommunalt ansvar, så står det i renhållningslagen. Nu har vi äskat pengar att från nästa år så att vi kan städa upp, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Beslutet från tekniska nämnden blev enhälligt och det handlar om att utföra städning av allmän nedskräpning. Nedskräpning ses som en sanitär olägenhet och förfular miljön. Tidigare har renhållningen finansierat städning av nedskräpning eftersom stor andel av skräpet har klassats som hushållssopor, undantaget gatumark. Efter bildandet av SÅM klargjordes att renhållningsförbundet inte ser ett lagligt stöd att finanisera städningen av nedskräpningen. Nu har alltså tekniska nämnden begärt pengar för att städa upp från och med 2020.

Taggar

2 reaktioner på Nedskräpning blir kommunal angelägenhet

Bra att det åtgärdas men sååå trist att det ska behövas. Det kräver så ytterst lite av var och en av oss; Släng skräpet i soporna – inte i naturen eller på gatan eller var du nu än råkar befinna dig.

Läste en skylt häromdagen och den hade nedan följande, ganska talande text;

”Vi som är intelligenta förstår att det är fel att skräpa ner i naturen. För er andra är det förbjudet.”

Bra då sköter ni all nerskräpninga som är vid långsjön i åker då som ni sagt inte är erat problem. Välkommen ner och titta på alla husbilar, husvagnar mm som liggerdär redan fast det är camping förbjuden. Större skyltar samtett kraft tag o lår våra camping som finns i flaten Vaggeryd få inkomster som sej bör ej tillåta camping på ej tillåten plats o skräpa ner för oss som vill bada o bor i åker tacksam för svar. PS det var inte så länge sedan någon tände på i skogen i år. Detta är Inte första gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *