Nyheter

Nedskräpning i Vaggeryd

Nyheter ”Reservdelar” till en husvagn Adria-78 finns att hämta utmed Tofterydsvägen sydost om Vaggeryd.

Nedskräpning vid Tofterydsvägen

Delarna finns nu ihopsamlade, efter att ha legat utspridda i diket och betesmarker:
– De finns nu för avhämtning av ägaren, säger den läsare som skickat oss en bild på nedskräpningen.

Det är märkligt att man slänger saker i natten när det inte kostar något att lämna dem på deponeringsanläggningen i Vaggeryd.

Så här skriver Håll Sverige Rent: Den som med flit eller av oaktsamhet skräpar ner på en plats där allmänheten har tillträde till kan dömas för nedskräpningen, och straffet är böter eller fängelse i högst ett år. Den här typen av nedskräpning kallar regeringen ”nedskräpning av normalgraden”, och det handlar om nedskräpning av större föremål eller i stor omfattning.
När det gäller nedskräpning som är mindre allvarlig kan polisen bötfälla på plats, så kallad nedskräpningsförseelse. Boten är på 800 kronor. Enligt Riksåklagarens föreskrifter är handlar det om då någon skräpat ned med små mängder skräp, till exempel snabbmatsförpackningar, glas- och plastflaskor, olika typer av dryckesförpackningar, engångsgrillar och andra engångsartiklar. Om det handlar om en obetydlig nedskräpning i förhållande till det skyddssyfte som lagen har ska nedskräpningen bedömas som en ringa förseelse, som inte är straffbar.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *