Nyheter

Nedskräpning vid drottning Sofias kulle

Nedskräpning vid drottning Sofias kulle

Nyheter Drottning Sofias kulle norr om Hok är en välkänd besökspunkt.

Men den kilometerlånga vägen dit är ett sorgligt kapitel. Den som följer den lilla skogsvägen från norra delen av Hok upp mot kullen möts av en bedrövlig syn. Av någon anledning har människor valt att använda den lilla vägens närmsta omgivningar som avstjälpningsplats.
Nedskräpningen har bland annat skett genom att man dumpat färgburkar i plast, frigolitskivor, uttjänta bildäck, en resväska, något som en gång tycks ha varit en mindre badbassäng i plast (!) och en massa annat skräp utmed vägen.
– Det allra värsta tycker jag är däcken som ligger och skräpar ute i skogen och som har legat där i flera år, säger Jan Gustavsson, (S)-politiker från Hok som gjorde oss uppmärksamma på hur det ser ut längs med den lilla skogsvägen.
Närheten till riksväg 30 kan vara en förklaring till nedskräpningen. Det är bekvämt för den samvetslöse att svänga av från det stora trafikstråket och dumpa lasten i skogen just här. Men det försvarar ju inte den som beter sig som ett miljösvin när det finns alla möjligheter att lämna allt detta  på de miljöstationer eller på återvinningscentralen i Vaggeryd.
Drottning Sofias kulle, som har fått sitt namn efter kung Oscar II:s gemål och som gärna vistades på Hooks herrgård, kommer att få en renässans. Jan Gustavsson har tagit initiativ till att den historiska platsen rustas upp med informationstavla och gärna någon soffa. Ett led i den satsningen vore att kommunen, förslagsvis tekniska kontoret, ser till att tillfartsvägens omgivningar städas. Det är trots allt tämligen snabbt gjort.

Taggar
Hok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *