Nyheter

Nej blev Ja till rättvis konkurrens

Nyheter Motionen från Kent Williamsson (S) om rättvisa förhållanden fick följas åt med den nya lagstiftningen riksdagen beslutat om

För ett år sedan lämnade fullmäktigeledamoten Kenth Williamsson (S) in en motion med förslag att Vaggeryds kommun inför en upphandlingsmodell och säkerhetsställer att våra upphandlingar inte används för social dumpning och att uppföljning ska göras för att säkerhetsställa efterlevnaden av kommunens upphandlingar.

Kommunens upphandlingsenhet har under våren tillsammans med övriga av länets upphandlingschefer träffat civiliministern Ardalan Shekarabi för att bland annat diskutera hur upphandlingseheterna ska ställa krav. Ärendet slutade med att civilministern lagstiftade så att alla företag som säljer varor eller tjänster till offentliga sektorn måste kunna erbjuda de anställda semester, löner och arbetstider i enlighet med svenska kollektivavtal.

I januari i år blev det omröstning i arbetsutskottet angående motionen. Nej och avslag på motionen vann med 3 – 2. Berry Lilja och Kenth Williamsson, båda (S) önskade bifall, resten ville avslå. Men nu har lagstiftning gjort att det blev bifall till motionen.

– Vi blev överens till slut. Motionen har varit uppe tidigare och första tjänsteskrivelsen hade vi väldigt svårt att läsa och tyda. Men nu har vi nya lagstiftningen och självklart följer vi den och motionen bifölls på arbetsutskottets bord, säger Gert Jonsson (M).

– Mycket positivt att det blir rättvis konkurrens och att man får rättvisa löner och vi är mycket glada att riksdagen tagit det beslutet, säger en nöjd fullmäktigemotionär Kenth Williamsson (S).

Kenths motion gick igenom

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *