Nyheter

Nej till dialog om centrumutveckling

Nyheter Under kommunstyrelsens senaste sammanträde lyfte Thomas Axelsson (KD) upp frågan gällande en öppen medborgardialog för handlare, allmänhet och politiker gällande hur centrum i Vaggeryd ska utvecklas och då främst förslaget gällande planfria korsningar… 

Hur kommer centrum i Vaggeryd se ut om det blir planfria korsningar? Arkivbild

Det blev stopp på förslaget direkt under sammanträdet i onsdags.
Gert Jonsson (M);
– Ni kritiserar dialogen vi tidigare haft. Vi vill ta frågan på allvar och göra det bästa av den här komplexa frågan. Hur ser spelplanen ut? Man måste ha så mycket fakta som möjligt på bordet. Det uppdraget har vi gett tidigt och nästa plankommittémöte kommer politiken in. Att ha en dialog med handlare är givet. Men vi måste veta vad man ska hålla sig efter. En sak är vad man vill och en sak är vad man kan. 

Thomas Axelsson (KD) kommenterar ”Ni stänger dörren”. 

Gert Jonsson (M);
– Jag har en bra dialog med handlarna och vi har sett tidigt att det finns en utmaning i det här. Thomas, du målar in dig i ett hörn. Du sågar allt!

Thomas Axelsson (KD);
– Du tolkar det som du vill. Handlarna har sökt upp mig. 

Gert Jonsson (M) tar inte upp förslaget om medborgardialog och majoritetskompanjonen Kenth Williamsson (S) menar på att ”Det måste vara förberett och korrekt information måste delges”. 

Det blev en röstning gällande att anordna en medborgardialogträff i Vaggeryd gällande hur centrum kan/kommer att se ut framöver. Thomas Axelsson (KD):s förslag fick tre röster med sig av totalt 13 ledamöter i kommunstyrelsen. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *