Nyheter

Nej till egen kommunal buss

Nyheter Ska kommunen skaffa en egen buss som går i rundslinga i kommunen med egen tidtabell? Det önskade kommuninvånaren och lämnade in ett ett medborgarförslag till politikerna.

Arkivfoto från snabbussarna som sedan ett halvår kör halvtimmestrafik

I oktober lämnades förslaget in och kommunledningen tycker att förslaget är intressant och se att det i en framtid med dels fler invånare och dels ändrade resvanor med en ökad vilja att åka kollektivt istället för bil kan bli en möjlighet att åtminstone prova-på att införa en lokal busslinga i någon form. Men enligt Länstrafikens bedömning krävs det 15 000 invånare på en sammanhållen yta för att rent ekonomiskt kunna bedriva någon form av lokal busstrafik, vilket vi inte riktigt är i hamn med ännu.

Vid utredning med fokus på resandet mellan Vaggeryd och Hok har det visat sig att underlaget, antalet personer som kan tänka sig att åka buss, var för litet. Därmed blir det den kostnad som skulle behöva finansieras med kommunala skattemedel. Bedömningen som kommunledningen gör i nuläget är att förslaget inte går att genomföra.

– Vi är eniga och avslår förslaget, säger Ulf Abrahamsson (C) vid kommunstyrelsens arbetsutskott senaste sammanträde.

Taggar

2 reaktioner på Nej till egen kommunal buss

Skattretade. Här har kommunens tjänstemän förbrukat flera miljoner över budget i investeringar. Men det är ok, men att vi skattebetalare skulle få åka buss är inte något som våra skattepengar ska gå till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *