Nyheter

Nej till extra kulturhelgspengar

Nyheter Kommunstyrelsen avslår motionen från (KD) om extra pengar till kulturhelgen. "Femklöverns budget vann och det innebär mindre pengar".

Arkivfoto

Lokala kulturhelgen för två år sedan lockade tusen besökare och nu vill Christer Sandén (KD) att kommunstyrelsen bistår med 90 000 kronor till att kunna arrangera kulturhelgen varje år. Motionen var hos kultur- och fritidsnämnden under våren förra året och där delgavs vissa delar av motionen. Ja till att omfördela bidragspengarna men inte att arrangera kulturhelg varje år.

Kommunledningskontoret har svarat på motionsremissen att det inte finns medel som kan överföras från kommunstyrelsen, som motionen föreslår, utan anser att kultur- och fritidsnämnden ska finansiera detta. Antingen inom befintlig ram eller begäran om ökat anslag från budgetberedningen.

Nu har kommunstyrelsen gått på samma linje.

– Vi föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det är (KD) som motionerar om att vi ska anslå mer medel till kulturverksamheten, men det är femklövern som har gjort neddragningar och deras budget vann i fullmäktige. Vi i (S) hade en egen budget, svarar Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *