Nyheter

Nej till förråd Ja till garage

Nyheter Miljö- och byggnämnden föreslog avslag på stora förrådet i Rastad by som inlämnats

Arkivfoto

Förrådet som önskades bygga i Rastad by vid Fängen avsåg först rivning av befintlig byggnad på grund av vattenskador som medfört ruttnat bjälklag och mögelangrepp samt nybyggnad av nytt förråd på 74 kvadratmeter på fastigheten.

Förrådet som finns där idag är placerad på prickmark och enligt ritningen skulle även den nya delvis placeras på prickmark samt närmare än tillåtna fastighetsgräns till grannen som är 4,5 meter. Yttrande från grannar har ej inkommit till miljö- och byggnämndens möte. Detaljplanen från 1969 anger att huvudbyggnaden inte får vara större än 70 kvadratmeter och komplementbyggnaden inte vara större än 30 kvadratmeter. Idag är fastigheten bebyggd med ett fritidshus på 130 kvadratmeter och komplementbyggnaden är 30 kvadratmeter.

– Vid beredningen av ärendet kommunicerade vi med sökande och undrade om det är ett förråd eller en bostad som ska byggas, då samtliga fastigheter i byn Rastad numera är permanentboende. Sökande ändrad ansökan till garage och då gav vi ett positivt besked och godkände ansökan, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *