Nyheter

Nej till förslaget att uppdatera GC-plan

Nyheter Motionen om att uppdatera gång- och cykelplanen fick ett avslag under kommunfullmäktige. – Det är en offentlig handling och vi kommer inte hemlighålla den, säger Kenth Williamsson (S)...

KD, C och EMP lämnade in en motion gällande att gång- och cykelplanen ska snarast uppdateras gällande behovet av cykelvägar, typ av cykelväg, prioritering och tid för genomförande, handlingsplan för genomförandet samt att en tidsplan ska ska göras för den uppdaterade cykelplanen tillsammans med Trafikverket och andra parter där väghållaren inte är kommunen. 

Efter kommunstyrelsens arbetsutskott var det irritation och hård ordväxling mellan partierna där Kenth (S) menar att ”det är en märklig motion” och Gert Jonsson (M); ”Har vi en teknisk nämnd så måste de får jobba med planen. Här finns herrar i kommunstyrelsen som kan precis allt. Självinsikt så det är helt bedrövligt. Man kan inte vara världsmästare överallt”.

I kommunstyrelsen menar motionsinlämnarna att ”majoriteten är emot landsbygdsutveckling”.

Under kommunfullmäktige gick två förslag som underlag till beslut. Avslag eller bifall till motionen. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Är vi inte nöjda talar vi om det för dig, Kenth. 

Kenth Williamsson (S);
– Det är en offentlig handling och vi kommer inte hemlighålla den. Kommunen är inte så hemlig av sig. Åtminstone inte så länge vi har styrt i den nya majoriteten. 

Kommunfullmäktiges ordförande Mats Oskarsson (M) slog klubban i bordet och fann motionen som avslagen under kvällens sammanträde. 

Reservation från KD och C gjordes. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *