Nyheter

Nej till körkortsutbildning

Nyheter Den obesvarade tillika äldsta motionen till kommunfullmäktige har nu fått sitt besked från kommunstyrelsens arbetsutskott

Arkivfoto; Allan Ragnarsson var en av motionärerna till körkort på Fenix

Det var i oktober 2013 som fullmäktigeledamöterna Allan Ragnarsson (M), Jenny Larsen (KD) och Thore Ohlsson (nu L, då FP) lämnade in en motion med förslag att införa en kostnadsfri körkortsutbildning på Fenix. ”Vi lever i en landsbygdskommun där körkort nästan är en nödvändighet. För att förbättra våra ungdomars möjlighet att skaffa jobb föreslår vi att kostnadsfri körkortsutbildning införs på Fenix”.

En ny lag, med bland annat möjligheter till CSN-lån för körkortsutbildning, från regeringen inväntades för två år sedan. I november 2018 fick barn- och utbildningsnämnden åter möjlighet att tycka till då återremissen lämnades på deras bord. Nämndens förslag till kommunstyrelsens arbetsutskott var att avslå motionen, men att man ställer sig positiva till att Fenixlokaler vid behov upplåts till körkortsutbildning efter ordinarie skoltid.

Nu har även kommunstyrelsens arbetsutskott lämnat ett besked.

– Den här motionen har legat länge och är sex år gammal. Vi tycker det ska gälla alla och inte bara Fenixelever som står angivit i motionen, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen som vill lämna avslag på motionen.

– Tycker det är märkligt att inte majoriteten har drivit det här. Uppslag för revymakaren, helt klart, kommenterar Kenneth Åberg (S).

Taggar

Dela


1 reaktion på Nej till körkortsutbildning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *