Nyheter

Nej till ny carport

Nyheter Fastighetsägaren på Fågelåsvägen på Södra park i Vaggeryd fick avslag när ansökan gällande att bygga en carport lämnades in.

Arkivfoto

Carporten skulle vara 54 kvadratmeter stor och vara belägen mellan ett bostadshus och ett garage/förråd som uppfördes mellan 2015 och 2017. När ansökan om carporten kommer till kommunens kännedom ses att garage/förrådet har uppförts utan bygglov eller anmälan. 

Detaljplanen för fastigheten anger att högsta tillåtna byggnadsarea för komplementbyggnad är 40 kvadratmeter, att byggnadshöjden ej får överstiga 2,5 meter och att området är ett så kallat U-område samt prickmark. Den befintliga komplementbyggnaden samt den nya tänkta komplementbyggnaden upptar cirka 70 kvadratmeter tillsammans och är placerad på prickmark samt U-området. För sex år sedan lämnade tekniska kontoret ett godkännande för uppförande av en enkel carport för en personbil utan förrådstillbyggnad. För en ny sökt carport skriver tekniska kontoret följande till miljö- och byggnämnden:

”I vilket fall som helst så är kravet likt det tidigare. Vi ska kunna genomföra en ledningsförnyelse och kunna lyfta bort diverse byggnationer. Samt att det är särskilt för denna utbyggnation är att vi när som helst ska kunna ha tillgång till ventil samt spolbrunn inom U-området. Dessa får inte bebyggas över eller blockeras av något efter byggnation”. 

– Vi avslår ansökan. Det här är ett så kallat U-område och ska man bygga där måste man kunna lyfta bort byggnaden för att de underjordiska ledningar ska vara tillgängliga, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *